11 januari

Välkomna tillbaka efter ledigheten och in i vårterminen 2016! Under januari befinner vi oss fortfarande i modul 2 som vi ska avsluta genom inlämning av uppgift 6 och genom att träffas live på internatet 18-19 januari. I februari sätter vi igång med modul 3 – om resurser och kommunikation. 

vinter

Fortsatt tid för arbete med uppgift 6 – exempel på organisering

Hör gärna av dig med frågor eller funderingar kopplat till uppgift #6!

Välkommen till internatet 18-19 januari i Malmö, med studiebesök i Köpenhamn.

Programmet finns här →

Vi närmar oss nu internatträffen i nästa vecka. På tisdagen gör vi en tur över till Köpenhamn – det blir en dag där vi möter bland annat Bybi och Kph-projects. Under måndagen i Malmö gästas vi bland annat av Magdalena Musiala, som sätter fokuset på det personliga ledarskapet. Självklart blir det också tid för att bolla kring era projekt.

Varmt välkommen! Anmäl dig till emma.i [at] glokala.se senast den 11 januari!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Inspiration

En samhällsentreprenör är en person som hittar nya och kreativa lösningar på de utmaningar samhället står inför. Vilka är dagens samhälles utmaningar som ropar efter nya lösningar? Här kan du kanske få inspiration och idéer både kring utmaningar som samhället och många människor i världen upplever och förslag på strategier för att möta dessa.

Medborgarutredningen – för ett samhälle inom jordklotets gränser
medborgarutredningen

Klimataktion och ABF genomför just nu en Medborgarutredning för att påverka politiker, forskare och media i bland annat klimatfrågan. Genom seminarier och studiecirklar samlar de in formuleringar, förslag och lösningar till rapporten. Rubrikerna för seminarierna är bland andra Vår livsstil, Global rättvisa, Jobben, Utbildning, Vårt dagliga bröd och Ekonomi. Alla seminarium filmas och finns även i kortfattad skriftlig form som referat från seminariet, en lista med frågor som väckts och diskussioner som först i studiecirklar. De seminarium som varit kan du se i efterhand. Befinner du dig i Stockholm kan du närvara på kommande seminarium och annars se de live över nätet. Vilka utmaningar sätter igång din samhällsentreprenöriella fantasi och kreativitet? Vilka möjligheter inspirerar dessa utmaningar dig till? Eller vilka utmaningar har du svårt att se lösningar till? Använd gärna kursforumet till diskussion!
http://klimataktion.se/medborgarutredningen

Medborgarutredningen

Medborgarutredning - seminarium

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.