16 maj

Tid för arbete med uppgift 11: Reflektion kring projektledning

Under veckan finns det tid för att jobba med uppgift 11, med inlämning 30 maj. Hör gärna av dig till Emma eller Fredrik om du har frågor om uppgiften!

::::::::::::::::

Inspiration från tidigare kursdeltagare:

FATTA MAN i Sydsvenskan: ”Många längtar efter ett annat sätt att vara snubbe”

Adam Wassrin läste Samhällsentreprenör 2014/2015. Här berättar han om hur FATTA MAN jobbar för att förändra den destruktiva mansrollen:
Fatta_man_Adam_Wassrin

Kollaborativ ekonomi

Emma Öhrwall läste Samhällsentreprenör 2014/2015, här pratar hon kollaborativ ekonomi i Klimatpodden:

Klimatpoddens Ragnhild Larsson skriver:
”Vi träffades på mitt kontor i Göteborg i slutet av januari för att prata om vad som utmärker den kollaborativa ekonomin. Var finns den? Vilka är fördelarna, nackdelarna och kanske till och med riskerna? Och hur är det egentligen med Airbnb? Är det verkligen ett exempel på kollaborativ ekonomi eller något helt annat?

Mer information om kollaborativ ekonomi:
TED-talk med Benita Matofska om sharing economy. Benita Matofska är författare, entreprenör och expert på sharing economy. Står bakom Global Sharing week.

Föreningen Kollaborativ Ekonomi Göteborg, med en karta över kollaborativa initiativ i Göteborg

Emmas blogg

Emmas c-uppsats: Tillgång framför ägande -drivkrafterna bakom kollaborativ konsumtion.

Cradle Net: Ett nätverk av arkitekter, kemister, producenter, formgivare, ekostrateger m.fl som arbetar för att tillämpa och sprida kunskap om cirkulär ekonomi.”


Mer om att dela – Film:
 Dela är det nya äga – En dokumentärfilm om kollaborativ konsumtion (23 min)
Med konkreta exempel från Malmö, Barcelona och London.

”En knäckfråga i den rika delen av världen är hur man kan minska materiell konsumtion och samtidigt behålla god livskvalitet. De senaste åren har intresset ökat för att dela på saker – att ha tillgång till varor eller tjänster snarare än att köpa och äga enskilt – något som brukar beskrivas som kollaborativ konsumtion. Men vad innebär detta? Hur kan det se ut? I dokumentärfilmen Dela är det nya äga får vi träffa människor som på olika sätt delar på saker och utrymmen i tre olika städer: Malmö, Barcelona och London. Vi träffar också olika experter som beskriver hur kollaborativ konsumtion fungerar och hur detta kan tänkas utvecklas i framtiden.”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.