7-8 september: Internat

Tack för intensiva och inspirerande dagar i Malmö!

Bilder från dagarna 7-8 september:

Några av intrycken:
På måndagen möttes vi först upp på Glokala folkhögskolan i Malmö innan vi traskade iväg till tågstationen Triangeln. Efter cirka en timme på tåg och buss kom vi till Röstånga. Nils Phillips mötte upp oss för en lunch på Gästgiveriet. Även Meddie som gick kursen förra året och precis flyttat till Röstånga hängde på. Här kan du läsa om varför Meddie flyttade Röstånga.

Nils höll oss sen underhållna hela dagen i Röstånga. Han jobbar på CPE (Centrum för publikt entreprenörskap) och berättade om den verksamheten, hur han ser på samhällsentreprenörskap och fick oss att svara på flera kluriga frågor kring samhället, ansvar och entreprenörskap.

Nils är även boende i Röstånga och drivande i det lokala utvecklingsarbetet som skett där de senaste åren. Det finns flera otroligt inspirerande exempel på initiativ och projekt som genomförts i Röstånga. Här finns några sidor där du kan få en bild av vad som sker på orten:
rostanga.nu
rostangatillsammans.se
stationenrostanga.se
ruab.org

Tisdagen handlade till stor del om att berätta om och ge feedback på projektskisserna i smågrupper. Fredrik Björk var på besök och presenterade uppgift # 3 och några av de böcker ni kan välja att läsa i den uppgiften. Vi pratade även om vilka förväntningar som finns på kursen och vilka mål var och en har kring detta kursår.

För er som inte var med på internatet fick uppgiften att beskriva era förväntningar och mål med kursen i kursforumet. Ni blev även indelade i grupper för respons av uppgift # 2: Projektskiss

 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Snart är det dags för kursens första internat i Malmö – välkomna!Eliana Ivarsdotter Haddad, SFH, Malmö

Träffarna är frivilliga men vi vet av erfarenhet från tidigare genomförda kurser att det brukar vara mycket värdefullt för deltagarna och kursen med välfyllda internat så vi hoppas att så många som möjligt av er kan komma. Under internaten får vi inspiration i form av studiebesök, inbjudna gäster, samtal om samhällsentreprenörskap och feedback kring din egen projektplan.

 

Röstånga tillsammans

Innehåll
På måndagen beger vi oss till Röstånga. Där möter vi Nils Philips från Centrum för Publikt Entreprenörskap som dels kommer att berätta om CPE’s perspektiv på samhällsentreprenörskap och dels om det lokala utvecklingsarbete som sker i Röstånga. Är du nyfiken på Röstånga och Nils Philips redan innan dess kan du tex kika på denna artikel från Ekobankens nyhetsbrev 2012, sid 4-5 och lyssna på denna intervju med Nils gjord av Glokalas August Nilsson.

På tisdagen stannar vi i Malmö för att samtala och arbete tillsammans med våra idéer.

Anmäl dig till internatet
Meddela oss din medverkan senast måndag 31 augusti till: emma.i [at] glokala.se. Skriv om du har några särskilda matbehov utöver vegetariskt.

Resa till Malmö
För längre resor ger vi ett stöd för kostnader upp till 750 kr, mot inlämning av kvitto/biljetter.

Boende
Ett alternativ till vänner eller kontakter i Malmö kan vara:

Det finns även möjlighet till enkel övernattning på skolan. Om du vill sova över i huset, så måste du anmäla detta till Emma på emma.i [at] glokala.se senast 31 augusti, men gärna så snart som möjligt. Du behöver också ta med sovsäck och liggunderlag. Det finns micro, kylskåp och dusch i huset. Detta är ett mycket enkelt boende, men gratis, där ni delar sovplats på golvet i ett klassrum på skolan.

Mat under dagarna
Vi bjuder på lunch och fika på måndagen. Middag (ej inom programmet) på måndag och lunch på tisdag står du själv för, vi kommer att vara i närheten av restauranger i olika prisklasser. På restaurang Marilú på Sofielunds Folkets Hus kan du tex köpa lunch till rabatterat pris (45 kr) som student hos Glokala. Så ta med pengar eller egen matsäck. Fika på tisdag bjuder vi på.

Hitta hit
Vi möts måndagen den 7 september kl 10:00 i cafét på Glokala folkhögskolan i Sofielunds folkets hus (SFH), Rolfsgatan 16, Malmö. Ingång via Palmgatan. KARTA Sofielunds folkets hus

På tisdagen kommer vi att hålla till i Sofielunds folkets hus filial – Tryckeriet på Rolfsgatan 7b, i närheten av SFH. KARTA Tryckeriet

Från Malmö central går buss 35 som stannar nära, hållplats ”Malmö Rolfsgatan” eller buss 32 med hållplats ”Malmö Ystadsgatan”. För busstider se: http://www.skanetrafiken.se/

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Program för dagarna

Måndag 7 september

10:00 – 11:00 Gemensam start på Glokala med fika – samling i cafét på Sofielunds folkets hus, Rolfsgatan 16, Malmö.

11:00 – 11:15 Paus

11:15 Avgång promenad till Triangel-stationen

11:47 Tåg till Stehags station, ankomst 12:28

12:34 Buss 518 mot Klippan, ankomst till Röstånga 12:56

13:00 – 14:00 Välkomna och lunch!

14:00 – 15:00 Om samhällsentreprenörskap utifrån Centrum för Publikt Entreprenörskaps perspektiv (Nils Phillips)

15:00 – 15:30 Paus med fika

15:30 – 17:00 Röstånga-caset, om det lokala utvecklingsarbetet (Nils Phillips)
+ tid att kika runt i Röstånga…

18:00 Buss 518 mot Stehag, ankomst 18:22

18:27 Tåg mot Malmö, ankomst Triangeln 19:11

Tisdag 8 september

9:00 – 9:30 Intro, lära känna

9:30 – 12:00 Projektskisser – arbete i mindre grupper, diskussion och feedback
inkl paus för fika (finns from 10:00)

12:00 – 13:00 Lunchpaus på valfri restaurang i närheten

13:00 – 14:00 På gång i kursen, presentation uppgift # 3, frågor (Fredrik på plats)

14:00 – 14:30 Fikapaus

14:30 – 15:30 Förväntningar med kursen och egna mål med kursen

15:30 – 16:00 Avslutning

Välkomna!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.