# 8 Strategier för finansiering och hållbar ekonomi

Uppgift 8: Strategier för finansiering och hållbar ekonomi

Kontakta Emma eller Fredrik om du har någon fråga!

1) Sätra brunn – en källa för lokal utveckling

Sätra brunn är en plats med över 100 hus, många med lång historia i en miljö som har hundraåriga anor. Verksamheten finns utanför Sala i Västmanland och drivs sedan 2002 av en ekonomisk förening som kallar sig samhällsentreprenörer. Mycket har hänt sedan de tog över och räddade brunnen från att styckas upp och säljas. Här möter vi en verksamhet mitt i deras pågående utveckling! Frågor för uppgiften hittar du överst på sidan för caset om Sätra brunn.

2) Finansieringsresearch

Gör research kopplat till ett initiativ eller projekt som du är med och utvecklar (kan vara på idéplanet eller något som är igång i praktiken). Anpassa uppgiften så att den blir relevant för ditt projekt eller intresseområde.

Här är två förslag på inriktningar – välj ett av spåren eller kombinera dem:

A) Gör en budget för ditt initiativ
Skriv upp de utlägg och inkomster som du kan komma på. Ta dig tid att hitta underlag för varje post och ta gärna kontakt med andra aktörer för att få rätt på det du är osäker på.
Fundera också på hur du vill inkludera ditt eventuella ideella bidrag, den ”sociala avkastningen” eller den samhällsförbättrande insatsen som du tror att ditt projekt kan generera (detta kan hållas utanför budgeten, om du vill).
Om du lämnar in en uppställning för budgeten är det bra om du även beskriver i text hur du har resonerat, som en introduktion för läsaren.

B) Undersök finansieringsmöjligheter – skapa en finansieringsstrategi
Hur kan en strategi för att samla de resurser som behövs för genomförande eller långsiktig verksamhet se ut? Undersök och sammanställ möjligheter som du ser är relevanta. Ta gärna kontakt med personer/anslagsgivare som kan svara på frågor. Hur har andra liknande projekt/initiativ gått tillväga? Vilka för- och nackdelar finns det med olika finansieringsmöjligheter?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.