Hoppa till verktygsfältet

Samhällsentreprenör 2015-2016

Aktivitet på hela webbplatsen

 • I förra veckan besökte Elmira Bayrasli Malmö för att prata om sin bok From the Other Side of the World: Extraordinary Entrepreneurs, Unlikely Places. (Public Affairs, 2015) 

  Hon säger själv om sin bok: ”I wrot […]

 • Viktor svarade på ämnet Social Innovation Summit i forumet Kursforum 4 år sedan

  Absolut! Blir kul att träffas igen!

 • Rebecca, du har tidigare frågat mig om studietips när det känns svårt att koncentrera sig.

  Det kan ju verkligen upplevas som utmanande att plugga på distans och här är några tips jag vill dela med mig av som kanske fler kan inspireras av.

  Hoffice. En föredetta deltagare på Glokala, Christofer Gradin Franzén, har startat detta koncept. Hitt…[Läs mer]

 • Den 3 december släpper Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner boken Social mobilisering – Lärdomar från fyra svenska städer och bjuder in till seminarier, samtal och workshops med tema mänskliga rättighet […]

 • Emma svarade på ämnet Social Innovation Summit i forumet Kursforum 4 år sedan

  Då vore det kul att mötas upp under dagarna Viktor och dela lite reflektioner från innehållet. Vi kan väl höras på plats!

  //Emma

 • Viktor svarade på ämnet Social Innovation Summit i forumet Kursforum 4 år sedan

  Jag kommer också vara där men som deltagare bara 🙂

   

 • Emma svarade på ämnet Social Innovation Summit i forumet Kursforum 4 år sedan

  Bra fråga Rebecca – det är även jag nyfiken på att veta. 🙂

  Jag kommer att vara där och det vore väldigt roligt om ni som ska dit hör av er till mig så att vi kan mötas upp.

  /Emma

 • Är det någon som ska på eller vara volontär på SI-summit?

 • Hallå,

  Är det någon som vill plugga samtidigt och höras via chatt/forumet eller skype kontinuerligt medans? c: Brukar plugga tillsammans med kompisar för att det hjälper att hålla koncentrationen. Men det är ju extra passande att plugga med klasskamrater som läser samma ämne! Det verkar som att folk vill plugga ganska mycket på eget håll nu me…[Läs mer]

 • Malin svarade på ämnet Projektutveckling i forumet Kursforum 4 år sedan

  Ja visst är det! Helt underbart!

 • Emma svarade på ämnet Projektutveckling i forumet Kursforum 4 år sedan

  Hej Malin!
  Jag läser också just nu en MOOC – massive open online course men via MIT’s (mfl) kursplattform EdX. Det finns otroligt många gratis onlinekurser, vilken tillgång! Den 10 veckors kurs om Theory U jag följer just nu tycker jag dessutom är väldigt bra upplagd och inspirerande.

  Så det är kul att höra att du hittat till denna guldgruva som MOOC är!

 • Malin svarade på ämnet Projektutveckling i forumet Kursforum 4 år sedan

  Hej Emma!

  Ingen respons alls från övriga deltagare tyvärr men jag ska försöka maila några av dem personligen också, alla är säkerligen upptagna med sina egna projekt och studier 🙂 Själv försöker jag hinna med projektet utöver studierna och livet i allmänhet här, har nu fram till januari också ett litet sidospår där jag läser om nedskräpning av…[Läs mer]

 • Denna fråga tycker jag känns aktuell i förhållande till vad som sker i Malmö just NU. I dagarna mobiliserar sig svenska och romska aktivister i samband med avhysningen av det tältläger som EUmigranter haft på en ödetomt i Sorgenfri i Malmö – för att synliggöra och kräva rätten till bla bostad som en mänsklig rättighet, och rätten att inte bli dis…[Läs mer]

 • Emma svarade på ämnet Projektutveckling i forumet Kursforum 4 år sedan

  Hej Malin!

  Har du fått något intresse från andra kursdeltagare kring din fråga? Ett tips är även att maila direkt till andra deltagare, på mail eller här via plattformen så är det kanske lättare att nappa.

   

  Hur går det i övrigt att få in historier?

  //Emma

 • 19 november kl. 16:30 – 18:30
  Sensus (Sensussalen), Studentgatan 2, Malmö

  Elmira Bayrasli is co-founder of Foreign Policy Interrupted (FPI – a media and education platform that provides media training for […]

 • Jag undrar över några saker kring den ”sjunde hemligheten”för högpreseterande teams som Ken Thompsson pratade om i youtubevideon som las upp 2a Nov!

   

  Hur skulle ni översätta ”Leveraged engagement”? Och ”Circle of Concern”? Jag kommer inte på något bra sätt just nu!

   

  Jag undrar också över en mening som Thompsson sa i slutet.

  ”…[Läs mer]

 • Jessey svarade på ämnet Publikt entreprenörskap i forumet Kursforum 4 år sedan

  Jag läste boken ”Social entrepreneurship, What Everyone Need to Know”. Boken var jätteintressant. De tankarna som väcker texten hos mig är att, i relation till boken, tycker jag att samhällsentreprenörskap är ett bra sak för världen. Individer med intressant initiativ måste kunna får stöd och bistånd från regeringar runt världen för att utveck…[Läs mer]

 • I den inledande delen av boken ”Publikt entreprenörskap. Det marginella görs centralt” (sida 19-50) diskuteras entreprenörskap i relation till samhällsutvecklingen, och författarna resonerar om både samhällsentreprenörskap och ett lite mer avsmalnat begrepp – publikt entreprenörskap.

  I relation till de böcker ni har läst i uppgift 3, vilka tanka…[Läs mer]

 • I den inledande delen av boken ”Publikt entreprenörskap …” (sida 19-50) diskuteras entreprenörskap i relation till samhällsutvecklingen, och författarna resonerar om både samhällsentreprenörskap och ett lite mer avsmalnat begrepp – publikt entreprenörskap.

  I relation till de böcker ni har läst i uppgift 3, vilka tankar väcker texten hos dig?…[Läs mer]

 • Hur ser du på ansvar i samhället? Vilket ansvar har du som samhällsmedborgare och medmänniska? Vad/vilka är egentligen ’samhället’? Och vilken roll har en samhällsentreprenör i samhället tycker du?

 • Visa mera

Aktivitetsflöde

@

Ej aktiv på sistone