Deltagare

 • Profilbild för Glokala Admin
  aktiv för 4 månader sedan
 • Profilbild för Jessey
  Jessey Lite om mig !! Jag heter Jessey Abilba, 29 år gammal och kommer från Ghana. Jag bor i Gislaved kommun tillsammans med min familj. Just nu, jobbar jag som handledare i ett musik projekt. Jag har bott i Sverige två år och jag lär mig fortfarande svenska. Innan jag flyttade till Europa, jobbade jag som turist guide och att sälja traditionella hantverk. Jag spelade också musik och hade möjlighet att spela och sälja hantverk på flera festivaler i Europa. Jag ansökte till denna kursen för att jag vill skapa ett reseprojekt för att främja vänliga resor till Afrika för olika kulturella och musikaliska skäl. Jag vill också öka min erfarenhet av att hålla egna projekt. Jag vill även träffa på nya människor och lära mig mer om hur man hanterar sociala projekt och samhällsentreprenörskap. Hoppas att det ska vara en spanande upplevelse.. Mvh / Jessey
  aktiv för 1 år, 10 månader sedan
 • Profilbild för Saman
  Saman Tjenixen! Saman heter jag, är 31 år gammal och nybliven pappa. Till vardags livnär jag mig på att jobba med ungdomar som fritidsassistent och släcka bränder som deltidsbrandman. Jag har ett stort intresse för idrott och i synnerhet kampsport. Jag sökte till denna utbildningen för att bredda min kompetens gällande social innovation och för att skapa en plattform där jag jag kan förvalta mina egna idéer.
  aktiv för 2 år, 2 månader sedan
 • Profilbild för Malin Glokala
  aktiv för 2 år, 10 månader sedan
 • Profilbild för Fredrik Björk
  aktiv för 2 år, 10 månader sedan
 • Profilbild för Rebecca P
  Rebecca P Hej! Jag vill gå denna kurs för att en plattform med kreativa och innovativa människor är precis vad som skulle kunna hjälpa mig att utveckla mina olika idéer och projekt och tankar! Det känns som att kursen är som gjord för mig. 🙂 Jag har många idéer och många saker jag vill göra och därför känns det bra att få ett utbyte med andra engagerade människor via den här kursen. Liksom andra skrivit önskar jag möjlighet att med er andra i kursen; bolla idéer, ge och få feedback & tips, och kanske till och med möjlighet att skapa nätverk. Som person skulle jag beskriva mig som kreativ, äventyrlig och nyfiken! Jag bor i Stockholm, hänger ibland i Uppsala. Jag läser en annan kurs på folkhögskola som heter Fred, Ickevåld och ledarskap. Jag skulle gärna vilja använda mig av det jag lär mig i den kursen även i denna. Jag vill kombinera aktivism, kunskap, kreativitet och göra något med det. Vi hörs och ses! 😀
  aktiv för 2 år, 11 månader sedan
 • Profilbild för Linn
  aktiv för 3 år sedan
 • Profilbild för david h
  david h Hej, David här. Tänkte bara skriva en rad om varför jag valde just den här kursen. Har personligen alltid varit intresserad av samhällsfrågor och hur man kan lösa dem på det bästa och mest effektiva sätt. Ibland kommer de bästa idéerna när man tänker outside the box. Jag hoppas att jag kan lära mig av andras erfarenheter här samt bidra med mina egna åsikter och idéer.
  aktiv för 3 år, 3 månader sedan
 • Profilbild för Balqis
  Balqis Hej, Balqis heter jag och är 22 år, bor i Malmö. Jag har varit aktiv i föreningslivet sen tonåren, just nu jobbar jag med mitt egna projekt ”Möllans Basement”, den roliga arbetsförmedlingen för unga. Jag har valt att gå denna kurs för att fortsätta utvecklas och få ny kunskap så jag kan bidra mer till samhället. Jag ser framemot denna kursen, hoppas att jag kan bidra med mina erfarenheter och bli inspirerad av alla deltagare!
  aktiv för 3 år, 3 månader sedan
 • Profilbild för Jakob
  Jakob Jag är arkitekt och konstnär. Sedan tidigare har jag en Bachelor i scenografi. Under ett antal år har jag varit verksam inom konst och teatervärlden, främst utomlands, och drivit en enskild firma. Jag har under dessa år initierat och utvecklat en serie med konstprojekt. Nu känner jag mig intresserad av att fördjupa mig i de kollektiva och samhällsengagerade potentialerna i konstprojekt. Detta speciellt genom projekt som befinner sig på gränsen mellan konst och arkitektur. Mitt specifika fokus är just konst i det offentliga rummet och vad det kan ha för inverkan på hur vi ser världen, hur vi rör oss i världen och hur vi kan påverka världen. Jag vill gå kursen för att kunna fokusera på att utveckla min förståelse för att vara samhällsentreprenör genom konst och arkitektur.
  aktiv för 3 år, 3 månader sedan
 • Profilbild för Malin
  Malin Lite om mig, en nybakad tvåbarnsmor som passionerat älskar dykning och resor och generellt är en person som har svårt att inte engagera mig i medmänskliga frågor. Jag är en person som är i ständigt behov av utveckling och jag ser på denna kursen som en möjlighet att vidga mina vyer och lära mig mer om hur jag kan omsätta tanke och idé till handling. Jag motiveras av möjligheten att växa som människa och att få ett verktyg till de nya kunskaper jag kommer att erhålla i de möten som kommer att ske med mina kurskamrater med sina erfarenheter och kunskaper att dela med sig av under kursens gång. Jag hoppas också att kunna bidra med mina erfarenheter som jag samlat på mig under mina många möten med människor ifrån andra platser,bakgrunder och kulturer i världen och att få dela med mig av det som gjort stor skillnad i mitt eget liv. Jag ser fram emot en intressant, utmanande och givande tid som jag tror att detta studieåret kommer att bjuda på.
  aktiv för 3 år, 3 månader sedan
 • Profilbild för Rikard N
  Rikard N Jag heter Rikard och har en pol.kand från Linköpings universitet. Har dock spenderat större delen i den privata sektorn på olika webbyråer. Har läst lite kurser i innovationer och ekonomi vid universitetet men skulle vilja påstå att socialt entreprenörskap som inte har lika stor fokus på ekonomiska vinstintressen verkar mer spännande!
  aktiv för 3 år, 3 månader sedan
 • Profilbild för Emma
  aktiv för 3 år, 3 månader sedan
 • Profilbild för Edvard Gf
  Edvard Gf Hej! Lite sent omsider kommer jag igång på den här kursen, men jag är supertaggad. Jag heter Edvard, är 30 år och är ursprungligen från Stockholm, men bor idag i Rio de Janeiro till och från. Tidigare har jag bott i Maputo, Mocambique, och har alltid drivits av att egna projekt och idéer. Jag har en examen i statsvetenskap och (nästan) en i finansiell ekonomi, och jag hoppas att jag med dessa två approacher på sikt ska kunna utveckla och driva projekt inom olika områden som ska vara lönsamma, ge arbetstillfällen och samtidigt vara utbildande. Jag ser den här kursen som ett bra avstamp där jag hoppas kunna komma i kontakt med inspirerande människor som har samma kreativa och engagerande förhållningssätt som jag.
  aktiv för 3 år, 3 månader sedan
 • Profilbild för aiina
  aiina Hej, Aiina heter jag. 25-årig Göteborgsbaserad scenkonstnär och kreatör. Utbildad teaterpedagog och yrkesartist vid Performing Arts School i Göteborg. Driver plattformen Konstkollektivet; ett co-working space för kulturutövare, egenföretagare, studerar (snart) klassisk vetenskapsteori på gu samt regisserar ett normkritiskt scenkonstprojekt för Unga Folkteatern. Kaffedrickare av rang. Gillar rymden. Söker i den här kursen efter verktyg och metodik för att bredda min möjlighet till samhällsengagemang och påverkan samt skapa en större bäring för mina idéer. Få möjligheten att vrida ut-och-in på entreprenörbegreppet och förstå dess roll i en större kontext.
  aktiv för 3 år, 5 månader sedan
 • Profilbild för Jörgen
  aktiv för 3 år, 5 månader sedan
 • Profilbild för Sharmineh
  Sharmineh Hej ! Jag heter Sharmineh, 27 år gammal och ska börja sista året på läkarutbildningen till höst. Jag vill gärna bidra till samhället och göra skillnad och känner att jag inte riktigt vet hur! Viljan finns men vart börjar man? Jag har läst en del kurser online och hittat den här kursen och tänkt att kursen ska ge mig lite kött på benen för att börja agera och göra skillnad! I övrigt älskar jag att resa och springa. Igår sprang jag midnattsloppet i Stockholm med 38000 andra deltagare! Känslan är obeskrivlig när man har klarat av ett lopp på bättre tid än förväntad. Nästa blir halv-maraton senare i höst! Det ska bli kul att läsa kursen tillsammans med er!
  aktiv för 3 år, 6 månader sedan
 • Profilbild för Malin Hedin
  Malin Hedin Hej! Malin här från gnällbältet Örebro. Bor numera i Nairobi och kommer så göra i ett år framöver. Här volontärarbetar jag för en sports and development organisation men är även engagerad i flertalet lokala organisationer. Dock räcker min kunskap inte alltid till och därför valde jag att söka mig till denna utbildning. På fritiden hittar man mig i första hand ute i naturen. Om vädret sviker blir en bok räddaren i nöden, helst något verklighetsbaserat. Jag hoppas denna utbildning kan lära mig att göra verklighet av alla idéer och ser fram emot att inspireras av alla deltagare!
  aktiv för 3 år, 6 månader sedan
 • Profilbild för Malena
  Malena Hello! Malena heter jag, För 10 år sedan tog jag min fil kand som Kulturvetare & sedan dess har jag arbetat med mitt företag Dance or Die #DANSAELLERDÖ, där jag arbetat med konst, kultur, dans, kropp, performance med samhälleliga frågor som miljö, jämställdhet, feminism & identitet. De senaste 5 åren har varit föräldraskap & tyvärr utbrändhet. Vill på banan igen och denna kurs känns rätt för mig att nätverka, få ny input & feedback. Det ger redan kraft till nya idéer & kreativitet.
  aktiv för 3 år, 6 månader sedan
 • Profilbild för Viktor
  Viktor Hej Alla! Jag hittade till den här kursen genom en rekommendation från Emma som driver Kollaborativ Ekonomi Göteborg. Mina intressen är ganska vidsträckta och jag hoppas kunna vidare sträcka och utforska dem här! Jag har pluggat och jobbat med IT en hel del men har även ett stort intresse för och akademisk bakgrund i ekonomi. Senaste åren har jag dessutom studerat ekologi och filosofi på egen hand. Mitt tänkande kring organisation påverkades mycket av att jag gått en Permakultur Design Kurs och sedan annamat koncepten kring regenerativa verksamheter som en ledstjärna. Jag bor i Malmö (sedan i Juni) och har en liten son på 15 månader. Här hoppas jag kunna konkretisera ett antal av de ideér som snurrat runt i huvudet de senaste åren. Just nu är jag speciellt intresserad av att undersöka och implementera en komplementerande social valuta. Ser fram emot att lära känna alla och att träffas här och fysiskt!
  aktiv för 3 år, 7 månader sedan