”Yalla Trappan” växer i kvarter nära Glokala

yalla_trappan_nyhet_febr2016

Artikel på socialinnovation.se →
”Yalla Trappan är ett väl etablerat varumärke i Malmö och ett lyckat exempel på arbetsintegrerande sociala företag både nationellt och internationellt. Nu inleder de även ett arbete som kunskapscenter, Yalla Sofielund, där nya samverkansparter är Eslövs kommun, Svalövs kommun och Lunds socialförvaltning som är med för att lära sig modellen genom det nya kunskapscentrat.

Yalla Sofielund riktar sig till 220 Malmöbor som idag står långt ifrån arbetsmarknaden. Här ska skapas nya arbetsintegrerande sociala företag för att öka möjligheter till praktik och förhoppningsvis ett framtida jobb i samarbete med näringslivet, myndigheter och den idéburna sektorn.”

Läs mer i artikel i Sydsvenskan →
”Första februari var startdatumet för projektet. Nu pågår rekryteringen av dem som ska leda kunskapscentret, handlare och deltagare på Yalla Sofielund.

–  Vi fick beskedet om pengarna strax före jul. Men vi ville inte slå på trumman förrän protokollet var påskrivet, säger Hjalmar Falck, utvecklingsledare för Malmö stad.

Yalla Sofielund är ett så kallat IOP-projekt, Idéburet offentligt partnerskap, där parterna är överens om att utveckla en social verksamhet. Lokalerna på Nobelvägen 23 har redan börjar fyllas. Först på plats är Open Skåne, Somali Information and Business Centre och Yalla Trappans ateljé och snart flyttar Arbetsförmedlingens projekt Internationella kvinnor också in.

–  Vi står på egna ben, men skulle aldrig klara oss från samhällets stöd som vi får från kommunen, arbetsförmedlingen och näringslivet, säger Christina Merker-Siesjö.”

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.