Modul 1

Välkommen till första delen i kursen – Modul 1

Vi kommer veckovis att presentera material, uppgifter och läshänvisningar. Under sidan ”10 augusti” kan du under måndagen 10 augusti ta del av materialet och introduktionen till kursens första vecka.

Du väljer själv vilka tider du vill studera. De två spår vi växlar mellan för veckorna är Samhällsentreprenörskap (SHE) och Projektledning.

Kursens fösta internat i Malmö genomför vi 7-8 september, boka in dagarna i kalendern! Vi återkommer snart med mer info om tiderna och innehållet för dagarna.

Kontakta oss gärna via diskussionsforumet på kursens plattform om du har frågor eller funderingar så här i kursstarten. I många fall är det säkert fler som funderar kring samma frågor: http://www.samhallsentreprenor.glokala.se/2015-2016/forum/kursforum/

Hälsningar,
Emma och Fredrik

what do we want to innovate

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Planering – översikt för Modul 1

10 aug: Samhällsentreprenörskap (SHE) – intro

Uppgift första veckan – Profilbild & kort personlig presentation:

  1. Ladda upp en bild till din profil. Navigera via menyfältet uppe till höger med ”Hej, [ditt namn]” och klicka -> ”Profil” -> ”Byt profilbild”.
  2. Till den 17 augusti vill vi att du skriver något kort om dig själv och varför du deltar i kursen (cirka 300 tecken – tänk twitterlängd!). Beskrivningen lägger du in som en uppdatering. Gå till ”Aktivitet” under fliken ”Forum” i menyn.

17 aug: Projektledning – intro

Uppgift 1: Erfarenheter av projekt/verksamheter. Inlämning 24 aug. Respons till 6 sept. Indelning för respons till varandra presenteras via mail 25 aug.

24 aug: Projektledning – Projektplan och milstolpar

Uppgift 2: Projektskiss. Inlämning 3 september. Respons i grupper under internatet, samt online för de som inte kan medverka under internatet.

31 sept: SHE – Active citizenship

7-8 sept: Internat i Malmö.

Uppgift 3: Perspektiv på samhällsentreprenörskap. Inlämning 12 okt. Respons till 26 okt. Indelning för respons till varandra presenteras via mail 13 okt.

14 sept: SHE – Konst & provokation

21 sept: Projektledning – Intressenter och kommunikation

Valbart: Skapa en intressentanalys och/eller kommunkationsplan

28 sept: Projektledning inom samhällsentreprenörskap

5 okt: Samhällsentreprenörskap & Social innovation

12 okt: Inlämning och respons – Uppgift 3: Perspektiv på samhällsentreprenörskap

::::::::::::::::

Uppsamlings-datum för uppgifterna under modul 1: 9 november.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.