Modul 1

Välkommen till första delen i kursen – Modul 1

Vi kommer veckovis att presentera material, uppgifter och läshänvisningar. Under sidan ”29 augusti” kan du under måndagen 29 augusti ta del av materialet och introduktionen till kursens första vecka.

Du väljer själv vilka tider du vill studera. De två spår vi växlar mellan för veckorna är Samhällsentreprenörskap (SHE) och Projektledning.

Kursens första internatträff i Malmö genomför vi 12-13 september, boka in dagarna i kalendern! Vi återkommer snart med mer info om tiderna och innehållet för dagarna.

Kontakta oss gärna via diskussionsforumet på kursens plattform om du har frågor eller funderingar så här i kursstarten. I många fall är det säkert fler som funderar kring samma frågor:
http://samhallsentreprenor.glokala.net/2016-2017/forum/cafeet-kursforum/

Hälsningar,
August och Fredrik

baskien 1

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Planering – översikt för Modul 1

29 aug: Samhällsentreprenörskap (SHE) – intro

Profilbild & kort personlig presentation:

 1. Ladda upp en bild till din profil. Navigera via menyfältet uppe till höger med ”Hej, [ditt namn]” och klicka -> ”Profil” -> ”Byt profilbild”
  (Var ska man klicka? Se en skärmbild →).
 2. Till den 5 september vill vi att du skriver något kort om dig själv och varför du deltar i kursen (cirka 300 tecken – tänk twitterlängd!). Beskrivningen lägger du in som en uppdatering till din profil. Gå till förstasidan eller till ”Senaste händelser” under fliken ”Forum” i menyn.
  (Var ska man skriva uppdateringen? Se en skärmbild från förstasidan →)

Uppgift 1: Erfarenheter av projekt/verksamheter (inloggad). Inlämning 4 sept. Respons till 11 sept. Indelning för respons till varandra presenteras via mail måndag 5 sept.

5 sept: Projektledning – intro, projektplan och milstolpar

Uppgift 2: Projektskiss. Inlämning 11 september. Respons i grupper under internatet, samt online för de som inte kan medverka under internatet.

12-13 sept: Internatträff i Malmö. Läs mer om programmet här →

Uppgift 3: Perspektiv på samhällsentreprenörskap. Inlämning 24 okt. Respons till 7 nov. Indelning för respons till varandra presenteras via mail 25 okt.

15 sept 19.00-20.30: Skype-samtal med de som inte kan vara med på internatet i Malmö. Mer info inför samtalet finns här →

19 sept: SHE – Active citizenship

26 sept: SHE – Konst & provokation

3 okt: Projektledning – Intressenter och kommunikation

Valbart: Skapa en intressentanalys och/eller kommunkationsplan

10 okt: Projektledning inom samhällsentreprenörskap

17 okt: Social innovation & samhällsentreprenörskap

24 okt: Inlämning och respons – Uppgift 3: Perspektiv på samhällsentreprenörskap

31 okt: Tid för respons till varandra, uppgift 3, och rapport från #SISUMMIT16

::::::::::::::::

Uppsamlings-datum för uppgifterna under modul 1: 20 november.

9 thoughts on “Modul 1

 1. Thomas Secher

  Jag är ju bosatt i Spanien och kommer antagligen inte ha möjlighet vara med på några av fysiska träffarna vilket är oerhört tråkigt. Jag undrar om det finns möjlighet att vara med via Skype eller ni kanske rentav kan spela in presentationer under dagen? Ljudinspelning kan räcka väldigt långt men jag vet inte vad som är möjligt. Självklart är det omöjligt att ersätta fysisk nätverkande men hoppas det finns ett gäng som kan tänka sig träffas virtuellt åtminstone under programmets gång. När jag är i Sverige är jag nästan alltid i Stockholm där jag fortfarande har kvar min bostad.

  1. August Författare

   Hej Thomas, vi hoppas att så många som möjligt kan komma till de fysiska internatträffarna, men de är inte obligatoriska. De brukar vara ett viktigt tillfälle för att utbyta idéer och ger ofta mycket energi.
   För er som inte har möjlighet att vara med på plats: Dokumentation från de fysiska träffarna kommer att finnas, men jag kan inte på förhand säga i vilken utsträckning vi har möjlighet att spela in video/ljud under träffarna. Däremot har jag redan nu planerat för ett separat Skype-samtal för de som inte kan vara med i Malmö vid första träffen. I planeringen för Modul 1 finns det inplanerat:
   ”15 sept 19.00-20.30: Skype-samtal med de som inte kan vara med på internatet i Malmö. Mer info inför samtalet skickas per mail.”

   August

 2. Jennie S

  Hej,

  Ska bli kanonkul att börja kursen nu! Jag vill också höra, då jag framåt i utbildningen kommer vara borta från en del av de fysiska träffarna, men första kommer jag på säkert! Men – Jag har en stor bulle i ugnen som ploppar ut i mitten av november och då undrar jag såklart angående uppgifterna som är sammankopplade med dem datumen eller spridda på 2-3 veckor, om jag kan få ta del av dem innan eller får lite tidsdispans efteråt då jag antagligen kommer vara helt fast i mammabubblan de veckorna 🙂 Sen planerar jag ju såklart att genomföra hela året, det är just dem veckorna som lär bli lite tufft. Så går det och göra någon special med den tiden? 🙂

  Mvh Jennie

  1. August Författare

   Hej! Roligt att höra. Vi presenterar planeringen för kursens andra del Modul 2 inför att den startar. Om det blir svårt att följa med aktivt under november är det inga problem att komplettera och komma ikapp senare.
   /August

 3. Isabelle Hägglund

  Hej! Å jag såg den här kursen alldeles för sent, den verkar ju superbra. Är det möjligt att jag skulle kunna få litteraturlistan för kursen så kan jag sitta hemma och lära mig om allt detta goda?:)
  //Isabelle

  1. Malin R

   Hej Isabelle! Materialet här på kursplattformen finns tillgängligt, så du är välkommen att ta del av det! Denna kurs är full, men det finns möjlighet att ansluta till Samhällsentreprenör fördjupning eller vår andra distanskurs Glokala tankesmedjan (www.glokala.se/tankesmedjan). Vi mailar mer info till dig om hur du ansöker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.