Sara H – perspektiv på samhällsentreprenörskap

Senaste händelser Forums Uppgift 3: perspektiv på samhällsentreprenörskap Sara H – perspektiv på samhällsentreprenörskap

Detta ämne innehåller 2 svar, har 3 deltagare, och uppdaterades senast av  Lone H 3 dagar, 19 timmar sedan.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #1082

  Sara H
  Deltagare

  Trots min djupdykning i Karl Palmås bok Prometheus eller Narcissus? Entreprenören som samhällsomvälvare hade jag inte utrymme till allt jag hade löst. Mitt introducerande dilemma har istället gjort mig ännu mer panikslagen, men jag fann ändå denna uppgift oerhört givande.

  Attachments:
  You must be logged in to view attached files.
  #1089

  Richard N
  Deltagare

  Wow!

  Mycket bra skrivet och intressanta frågeställningar du kommit till.
  Ja visst kan det kännas hopplöst ibland :-/
  Kontrapunkt känner jag till och har en del vänner som engagerat sig mycket där.
  Vet inte riktigt vad vi har för idéer för oss i Hansénsgårdsprojektet men det har
  varit ett försök iaf till något nytt och gränsöverskridande likt kontrapunkt men
  också helt annorlunda.

   

  #1127

  Lone H
  Forumledare

  Hej Sara!

  Du för fram väldigt intressanta tankar här. Välskrivet och fint hur du varvar teoretiserande kring samhällsentreprenörskap och ekonomiska system med dina personliga reaktioner, känslor och rollsökande i förhållande till dessa begrepp. Jag känner igen mig i konflikten du befinner dig i — hur verka inom ett system man föraktar? Glad att du fann en ingång genom studiebesöket på Kontrapunkt. Tanken på att skapa alternativa system inom det rådande, eller dual power som Hanna där pratade om, är förhoppningsvis befriande.

  För några år sedan gick jag en kurs i ekologisk odling och självhushållning, och nu kommer jag att tänka på min odlingslärares historia där. Han hade varit aktiv inom bland annat djurrättsrörelsen, men en dag hade han slagits av tanken att han bara jobbade “emot” något, och började tänka på vad han egentligen stod för. Tanken förändrade hans sätt att tänka och också leva, då han blev självförsörjande bonde och odlingslärare istället för djurrättsaktivist. Jag tänker att både motstånd och parallella alternativa system behövs samtidigt, men det kan kanske kännas mer motiverande att verka inom ett alternativt system man ser funkar, än att alltid känna att man arbetar i motstånd.

  Ja, det är lite tankar som väcktes hos mig av din text! Som, sammanfattningsvis, var både välformulerad och tankeväckande. Tack för den!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.