Modul 1

Välkommen till första delen i kursen – Modul 1

Vi kommer veckovis att presentera material och det som är aktuellt i kursen. Under måndagen 30 augusti kommer du kunna ta del av materialet och introduktionen till kursens första vecka.

Kontakta oss gärna via caféet/kursforumet om du har frågor eller funderingar så här i kursstarten. I många fall är det säkert fler som funderar kring samma frågor!

Hälsningar,
Elin och Fredrik


Tidsperiod modul 1: 30 augusti – 31 oktober

Innehåll under modulen:

Samhällsentreprenörskap och social innovation:
En värdegrund: Här diskuterar vi och undersöker vad begreppen betyder, vilka värden som ligger i begreppen och studerar exempel på projekt och verksamheter. Vi försöker också koppla detta till den stora diskussionen kring hållbar utveckling som finns idag – vad är egentligen hållbar utveckling och hur hänger det ihop med samhällsentreprenörskap?

Projekt:
Utveckling från tanke till projektplan. Inom detta tema studerar vi hur vi skapar ett projektkoncept med utgångspunkt från en idé eller vision. Vi tar utgångspunkt i erfarenheter från genomförda projekt, och sätter detta i förhållande till aktuell forskning.

Studiematerial

Här hittar du det studiematerial i text som vi kommer att använda och som är obligatorisk läsning. Längre ner på sidan finns tips på fördjupningsläsning. Denna är inte obligatorisk men intressant och givande för den som vill och har tid. Läsanvisningar ges för respektive vecka. Vi kommer även använda material i ljud och video, det presenteras under respektive veckotema.
Studiematerial – modul 1 →

Modulens veckoteman

Veckoteman augusti/september

v 35 Samhällsentreprenörskap – introduktion
Profilbild & kort personlig presentation. Reflektion kring begreppet samhällsentreprenörskap.

v 36 Projektledning – introduktion
Uppgift 1: Erfarenheter av projekt/initiativ. Inlämning 16 september.

v 37 Planering och organisation inom projektledning
Uppgift 2: Skiss för projekt/verksamhet. Inlämning 27 september.

v 38 Active citizenship (Samhällsantreprenörskap)

v 39 Projektledning – intressenter och kommunikation Uppgift 3. Perspektiv på samhällsentreprenörskap. Inlämning 29 okt.

Veckoteman oktober

v 40 Kursträff. 4 – 5 oktober. Vi träffas fysiskt om Corona tillåter. Eventuellt kan vi kombinera en fysisk och digital träff.
4 oktober: 5 oktober:

v 41 Konst och provokation. (samhällsentreprenörskap)

v 42 Social innovation. (samhällsentreprenörskap)

v 43 Projektledning inom samhällsentreprenörskap.

Uppgifter

Under modul 1 genomför och lämnar du in uppgifterna 1, 2 och 3. Utöver inlämningsuppgifter reflekterar du över kursmaterialet (texter, videor, poddinspelningar) och kommenterar på inlämningsuppgifter från andra i kursen. Ett aktivt samtal och diskussion på kursplattformen är en viktigt del av kursen.

Uppsamlingsdatum för att komplettera uppgifterna under modul 1: 29 november.