v 6 Söka finansiering & projektbudget

Ett fortsatt fokus den här veckan på resurser, men mer riktat mot att söka medel till projekt. Vi tittar också närmre på projektbudgetering.

Inspelat samtal med Johanna Forsman, StoryTourist (kursträffen 7-8 feb)

I forumet kan du se måndagens samtal under kursträffen med Johanna Forsman, StoryTourist. Bland annat berättar hon om hur de har arbetat med att ta in riskkapital för att utveckla verksamheten, något som knyter an till veckans tema.


Projektfinansiering & budget

Ta del av videopresentationen del 1 & 2 och lyssna på en intervju om att söka stöd med Nils Phillips (verksamhetsledare, Idéburen Utveckling).

Vi lyfter i materialet fram några finansieringsmöjligheter, finns det fler som du tänker på, som kan vara bra tips? Kommentera gärna här eller skriv i kursforumet!

Video del 1 – projektfinansiering:

Video del 2 – projektbudget:

Några länkar och tips (bland annat från presentationen):


Lyssna: Tips för projektbudget och gemensamt ägande i Röstånga!

Lyssna till en intervju jag gjorde för några år sedan med Nils Phillips – verksamhetsledare på Idéburen Utveckling (tidigare “Centrum för Publikt Entreprenörskap”) som stöttar samhällsentreprenörskap i Skåne. Nils arbetar för närvarande i projektet ”Malmö Tillsammans”.

I en första del av intervjun delar Nils med sig av några tips när det gäller projektansökningar och budgetering. Sedan fortsätter samtalet med fokus på lokal utveckling i Röstånga och det gemensamma köpet av det tidigare stationshuset i byn:

Direktlänk till mp3 (32 min, 58 mb) →

Nils är en av de drivande i det lokala utvecklingsarbetet i Röstånga, i mellersta Skåne. Han berättar i intervjun om den viktigaste hårdvalutan i det arbetet – tilliten människor emellan. De senaste åren har de startat ett lokalt utvecklings-aktiebolag. Genom att samla in kapital från 400 personer som blev delägare möjliggjordes köpet av det tidigare stationshuset, som hyrs ut och drivs som krog.


Valbar fördjupning kring finansiering:

Ordlista med ekonomiska begrepp – länk till verksamt.se

Handbok – Att lyckas med finansieringen – pdf
Praktisk guide för sociala entreprenörer (CSES)

”Nya handboken i lokal finansiering” (2015)
Från Hela Sverige ska leva: Länk till pdf

”Fundraising for activists”
Från Seeds for Change: Länk till pdf

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.