Workshop online 5 april: Utforska din idé med designmetoder

Som samhällsentreprenör är du också en designer: När du förverkligar en vision så designar du världen – hur vill du att världen ska se ut?

Vi gör en workshop-dag för båda kurserna Samhällsentreprenör & fördjupning, med Tanu Mehta som gästlärare! Tanu har tidigare läst Samhällsentreprenör och studerar nu programmet Design + Change vid Linnéuniversitetet. Workshopen blir ett tillfälle då du både för pröva några designmetoder i praktiken, och samtidigt får utforska din idé djupare.

Workshop online 5 april, kl. 09:00 – 15:00 (paus för lunch kl. 12-13)

Anmäl dig senast 29 mars: https://forms.gle/6dM6rpjeypJobcMk7

Vi gör workshopen med Zoom, du ansluter via länken: https://us02web.zoom.us/j/87173156999?pwd=UjVtWUQ1ZkFNS3FmbEhURDdtOFVlQT09
– Du deltar enklast från en dator, men det fungerar även att ansluta via en platta eller smart telefon.
– Pröva att delta i ett Zoom-möte genom https://zoom.us/test

Förbered dig inför workshopen:
1) Tänk ut vilken idé du vill arbeta med under workshopen. Det kan vara den idé/projekt du har arbetat med i kursen tidigare, eller en ny idé som du vill utveckla.
2) Du behöver ha lite material tillgängligt (saker som du har hemma) för att gestalta din idé – ser mer info i inbjudan under ”mock-ups/prototyp”.

Inbjudan och presentation av workshopen

Som samhällsentreprenör är du också en designer: När du förverkligar en vision så designar du världen – hur vill du att världen ska se ut?

Mitt namn är Tanu Mehta och som student på programmet Design + Change vid Linnéuniversitetet så lär jag mig att förändra världen genom design. För tre år sedan läste jag samhällsentreprenörskapskursen vid Glokala och startade under kursen upp ett samarbete med Malmös kommunala fastighetsbolag (MKB) där jag i ett av deras bostadsområde ansvarade för en gemensamhetslokal där jag, och boende själva, anordnade aktiviteter som skulle främja social hållbarhet genom ett utbyte av tjänster, kompetenser och prylar. Detta var en idé som jag ville utveckla vidare i större skala men jag kände att jag inte hade metoderna till att göra det. Därför bestämde jag mig för att plugga design, för att skaffa metoder som skulle kunna hjälpa mig i min egen process att utforma idéer från visioner till verklighet. Genom workshopen den 5:e april vill jag att du ska få ta del av etablerade designmetoder som skulle kunna hjälpa dig i din process utifrån ett utifrånperspektiv. Workshopen kommer att bestå av tre delar/metoder som vävs samman:

Mock-ups/prototyp
Med material som finns tillhands – gamla förpackningar, tidningar, leksaker, färgpennor, löv, omslagspapper, makaroner, sytråd, ja vad som helst så kommer du intuitivt att få gestalta din idé. Syftet är att materialisera en idé och i processen få syn på värden kopplade till idén.

”Empathise”
Genom att ”empathise” så tittar vi närmare på de behov som en användare av din tjänst, produkt eller upplevelse har. Förmodligen så grundar sig din idé redan på ett behov som du har identifierat, men genom att ”empathise” så går vi in närmare på en individ och utgår från dess behov för att angripa ett större problem.

Tjänstedesign
Hur kommer din användare i kontakt med produkten eller tjänsten? Vilka steg krävs för att göra en bokning och vad får personen uppleva i varje steg? Detta är några av de frågor som man tittar på i ett tjänstedesignperspektiv. Genom att göra en ”user journey” så kan du se hur resan för en användare se ut och hur du kan påverka upplevelse. På så sätt kan du upptäcka fallgropar som du inte har tänkt på och också förstå hur du skapar mervärde.

Hoppas att vi ses!


Sida 2 i inbjudan: