Kursträff 9-10 maj i Malmö / Köpenhamn

Välkommen till årets tredje träff, på plats med studietur över till Köpenhamn! Det blir tid för att samtala, utveckla era projektidéer och inspireras av studiebesök och varandra. Kursträffen görs tillsammans båda kurserna Samhällsentreprenör + fördjupning.

Måndag 9 maj träffas vi i Malmö och har mer fokus på utvecklingen för idéer och initiativ i gruppen. På tisdagen tar vi tåget över till Köpenhamn och möter inspirerande verksamheter där, tillsammans med Elin Fredrikson.

Tidsramar:
Måndag 9 maj 12:00 – 18:00 (+ möjlighet till middag/kvällsaktivitet)
Tisdag 10 maj 08:15 – 16:30

Meddela din medverkan via det här formuläret: https://forms.gle/zfW92u11bM686P1k9

Resa till Malmö: För längre resor ger vi ett stöd för kostnader upp till 750 kr, mot inlämning av kvitto/biljetter.

Resan över till Köpenhamn: Skolan står för resekostnaden för studiebesök i Köpenhamn 10 maj. Glöm inte att ta med en gilitig id-handling, då vi kommer att passera id-kontrollen vid bron.

Boende: Boende ordnar du med själv. Ett alternativ till vänner eller kontakter i Malmö kan vara:

Mat under dagarna: Måndagen bjuder vi på lunch & fika. Under tisdagen bjuder vi på fika men lunch står du själv för.


Program:

Måndag 9 maj

12:00-13:00 Lunch hos Yalla Trappan
Vi möts, äter lunch och värmer upp tillsammans på Yalla Trappans restaurang i Västra hamnen! (Stora Varvsgatan 15A, karta)

13:00-13:30 Promenad förbi Stapelbäddsparken och Stpln

13:45 Transport vidare

14:30 Möte med projektet Malmö Tillsammans (Nobelvägen 21, karta)

”Vi lyfter medborgares initiativ och idéer för att tackla lokala samhällsutmaningar”.

Efter drygt ett år som samverkansprojekt driver Malmö Tillsammans intressanta utvecklingsprocesser i tre stadsområden i Malmö. I Sofielund prövas just nu deltagande budget kopplat till kvartersträdgården Naturmolnet, och i Kirseberg testas en lokal valuta mellan 1-15 maj. Vi möter några av medarbetarna i projektet och hör mer om deras aktuella initiativ!

Parter i projektet är Malmö Ideella, Sensus studieförbund, NyföretagarCentrum Öresund och Malmö stad med Stadskontoret, Fritidsförvaltningen och Funktionsstödsförvaltningen.

16:00-18:00 Samtal om idéer och utvecklingen för projekt och initiativ i gruppen (Glokala/Sofielunds Folkets Hus, Rolfsgatan 16)
Presentation från var och en, gemensam feedback. Förbered gärna frågor, saker du funderar över i din utveckling, som du vill få input på.

(+ möjlighet till middag/kvällsaktivitet)

Tisdag 10 maj

08:15 Samling vid station Triangeln och resa över till Köpenhamn
Vi samlas vid tågstation Triangeln, i markplan vid södra uppgången mot Smedjegatan (Bo Widerbergs plats, Tandläkarhögskolan). Karta: https://goo.gl/maps/yXr6BFQikE5zAvVy5

10:00-11:00 Rundvisning: Handicaporganisationernes Hus – världens mest tillgängliga kontorshus
Blekinge Boulevard 2, Taastrup.

”På hver eneste kvadratmeter har vi gjort os umage med at skabe et hus, der skaber plads til alle. Det er ikke bare godt for mennesker med handicap. Inkluderende byggeri er godt for alle at arbejde i.”

12:00-13:15 Samtal och lunch: Folkehuset Absalon
Sønder Blvd. 73.

En före detta kyrka på Vesterbro har transformerats till ett folkets hus med gemensamma måltider, träning, teater, marknader med mera. En mötesplats för de lokala i området och andra i stan. Kika i deras kalendern för att få en inblick i de många olika aktiviteter som hålls i huset!

13:45-14:45 Lersøgrøftens Integrationsbyhaver
Lersøstien 131A.

”Vi odlar gemenskap”: 150 odlingslotter i stadsdelen Nørrebro där varannan går till en person född i andra länder, och varannan till en person född i Danmark.

15:30-16:30 Resa tillbaka till Malmö

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Hoppas ni får fantastiska dagar tillsammans där nere i södern. Här rockar jag barn med vattkoppor och fortsätter således vår streak av barn som är sjuka var och varannan vecka. Livet. Lite annorlunda när en har små barn..