v 13 Intro – modul 4

Den här veckan går vi in i kursens fjärde del, modul 4!

Det finns tid för att arbeta med uppgift 8, Publiceringsplan för sociala medier. Inlämning 4 april i forumet för uppgiften →
Hör gärna av dig till August om du har någon fråga eller fundering kring uppgiften.

+ Påminnelse/inbjudan – workshop online 5 april: Utforska din idé med designmetoder
Som samhällsentreprenör är du också en designer: När du förverkligar en vision så designar du världen – hur vill du att världen ska se ut?
Vi gör en workshop-dag för båda kurserna Samhällsentreprenör & fördjupning! Online via Zoom, 5 april, kl. 09:00 – 15:00 (paus för lunch kl. 12-13). Läs mer och anmäl dig: https://samhallsentreprenor.glokala.net/2021-2022/modul-3/workshop-online-5-april-utforska-din-ide-med-designmetoder/

Välkommen till modul 4!

Video med kort intro till modulens teman:


Att lyssna & läsa – i solidaritetens tecken:

1) Ny plattform ska hjälpa ukrainare på flykt till första trygga boendet (Studio Ett, Sveriges Radio)

Lyssna till ett inslag om initiativet ”En trygg start i Sverige” där bland andra Rädda Barnen, näringslivssamarbetet Beredskapslyftet och Airbnb samarbetar. 23 mars 2022 i Studio Ett (P1, Sveriges Radio):

2) Malmöklubben tog emot 42 flyktingar: ”Oerhört tacksamma” (Sydsvenskan)

Artikel i Sydsvenskan, 23 mars 2022 – läs hela artikeln via kursforumet –>

”FIFH är parasportklubben i Malmö med ett stort samhällsengagemang. Sedan 2015 är de involverade i ett program på Malmö universitet där man jobbar med studenter från Baltikum och Ukraina. Mycket av utbildningen har handlat om demokratifrågor.

När kriget i Ukraina bröt ut fick de kontakt med en gammal student från första året, Maria Tytjenko, som meddelade att de hade en grupp med personer med funktionsnedsättning som de ville hjälpa.

Och på onsdagsmorgonen kom alltså en grupp på 42 personer efter en lång resa med tåg, buss och båt från Charkiv via Kiev och polska Swinoujscie till FIFH-hallen i Malmö.”


Vi vill också passa på att lyfta fram spännande evenemang den närmaste tiden:

1 april, Malmö / online: ”ENORM” En konferens som tar plats
Avslutningskonferens för Inkluderingslabbet.

2-3 april, Stockholm / online: Klimatriksdag 2022
”Välkommen till Sveriges demokratiska forum för klimatet! Inför valet driver Klimatriksdag 2022 på för en klimatpolitik för snabb omställning. Den 2 – 3 april 2022 på Kulturhuset i Stockholm blir det klimatfolkfest med riksdag, seminarier, kultur och mycket mer!”

6 april, online: Hur kan banken hjälpa till med finansiering?
Coompanion arrangerar webinar med fokus på vilken roll en bank kan ha: ”För nya företag, delägda företag och kooperativ. Allt du som företagare behöver veta om samarbetet med banken!”

29 april, Stockholm / online: Inner Development Goals Summit
Heldag med inbjudna talare och sessioner kring de fem teman som ramverket Inner Development Goals fokuserar på: ”Being, Thinking, Relating, Collaborating, and Acting”.

7-8 maj, Stockholm: Systemförändring för en hållbar framtid – en workshopshelg om alternativ ekonomi
”Välkomna till en workshophelg där vi kommer fördjupa oss och diskutera de olika nya ekonomiska koncept/modeller som inspirerar människor just nu. Doughnut-, degrowth, not-for-profit-, wellbeing-, deltagar-, kollaborativ eller demokratisk ekonomi – vad innebär dessa begrepp, och kan något av dem eller en kombination av dem sitta inne på verktygen att förändra världen i grunden?”

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.