v 20 Tid för uppgift 10 + inspiration

Hej,

i början av förra veckan höll vi kursträff på plats i Malmö med tur över till Köpenhamn. Några bilder och intryck från dagarna kan du ta del av nedan!

Idag 16 maj är det tid för inlämning av uppgift 9 Projekt- verksamhets- affärsplan, och vi följer upp med kommentarer till varandra.

Den här veckan finns det samtidigt tid att jobba med uppgift 10, Reflektion kring projektledning. Inlämning: 23 maj. Hör gärna av dig till August om du har någon fråga eller fundering kring uppgiften!

Möjlighet: Tider för samtal
Funderar du på nästa steg i din idéutveckling eller hur ditt initiativ kan organiseras, eller har du frågor om kursmomenten?
August finns tillgänglig för samtal, per telefon/Zoom eller över en promenad i Malmö för er som bor i närheten.
Läs mer och se tider här i kursforumet →


Intryck från kursträffen 9-10 maj

Förutom chansen att höra om var och ens projektutveckling mötte vi en rad spännande verksamheter under de två dagarna, måndagen i Malmö och tisdagen i Köpenhamn! Verksamheterna finns beskrivna i programmet inför dagarna, här är några tillägg efter träffen:

I projektet Malmö Tillsammans testar de just nu en lokal valuta i stadsdelen Kirseberg, som verktyg för att involvera medborgare i den lokala utvecklingen. Sveriges radio var på plats i starten, lyssna på ett inslag från 28 april, P4 Malmöhus:

Boken om Absalon. I Köpenhamn fick vi guidning och lunch hos Folkehuset Absalon – en tidigare kyrka som har byggts om till social mötesplats och som myllrade av människor när vi var där.

Vi fick också med oss en bok hem om Absalons tillkomst och utveckling sedan de slog upp portarna 2015. Jag har scannat ett utdrag ur boken, s 132-145, där det berättas om deras organisationsstruktur och deras tänk kring finansiering. Kan vara intressant även för er som inte var med på plats!


Inspiration/tips 2 juni – webbinarium: Arvsfondsprojekt i studieförbunden

I flera samtal under kursen har vi nämnt studieförbunden som en möjlig aktör som kan fungera som projektägare, till exempel om du vill söka stöd från Arvsfonden. I ett webinar 2 juni diskuteras just studieförbunds roll som projektägare för arvsfondsprojekt: ”Erfarenheter från arvsfondsprojekt inom studieförbund – stöttande struktur eller begränsning av visioner?”

Läs mer och anmälan: https://www.arvsfonden.se/aktuellt/kalender/kalenderhandelser/webbinarium-arvsfondsprojekt-i-studieforbunden

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.