v 22 Framtidsperspektiv & kursens avslutning

Vi går in i kursens avslutande vecka – och vi ber var och en svara på en kursutvärdering där du har möjlighet att reflektera över ditt lärande under året.

Samtidigt finns en videoföreläsning och artikel att ta del av, med fokus på hur vi föreställer oss framtiden. Vilka framtidsberättelser och visioner är det vi inspireras av? Hur påverkar de vårt handlande?

+ Sommarsnack – lunchträff fredag 3 juni 12:30 – 13:15.
Jag bjuder in till en träff online vid lunchtid på fredag – som ett tillfälle att säga hej till varandra när kursen når sitt slut! Välkommen in på fredag 12:30 – 13:15, via Zoom: https://us02web.zoom.us/j/89117177676?pwd=VWRFaDExYVpVcWI5ZHVNamNKWGY0UT09
Föranmäl dig om du vill till August, men också välkommen direkt in!

Kursutvärdering

Vi närmar oss kursslut 3 juni, och vi vill gärna få input på hur du upplever att läsa kursen. Samtidigt är utvärderingen en möjlighet att reflektera över ditt eget lärande under kursåret.

Svara så snart du har möjlighet, senast 10 juni.

Utvärderingen är anonym, och vi kommer att bearbeta sammanställningen av svaren tillsammans med andra kollegor på Glokala de kommande veckorna i juni.

Tack för att du är med och svarar!


Framtiden och kursens avslutning

Vi är nu inne i den sista kursveckan och i Malmö är det redan full sommargrönska. Fortsatt finns möjligheten till kompletteringar, ta gärna kontakt om du har några frågor. Ett sista datum för kompletteringar är 22 augusti, men det går givetvis bra att lämna in innan dess.

Materialet på den här plattformen kommer att finnas kvar, att återvända till och inspireras av. Meddela oss om du vill ta bort din profil på kursplattformen, efter kursens slut. (Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter som deltagare i kursen: Information angående Dataskyddsförordningen → )

Under den närmaste tiden kommer vi att skicka ut intyg för kursen.

Sommarsnack – lunchträff fredag 3 juni 12:30 – 13:15

Jag bjuder in till en träff online vid lunchtid på fredag – som ett tillfälle att säga hej till varandra när kursen når sitt slut! Välkommen in på fredag 12:30 – 13:15, via Zoom: https://us02web.zoom.us/j/89117177676?pwd=VWRFaDExYVpVcWI5ZHVNamNKWGY0UT09
Föranmäl dig om du vill till August, men du är också välkommen direkt in.

Sommarhälsning:


Inspiration – framtidsperspektiv

Att se: Exploring alternative futures – Angela Oguntala (video)

Från The Conference i Malmö, 2016. Länk till videon på deras sida: http://videos.theconference.se/angela-oguntala-exploring-alternative-futures

”Visions are powerful because they inspire us, but also limit us.”

Vilka framtidsberättelser och visioner är det vi inspireras av? Hur påverkar de vårt handlande?

Angela Oguntala ger perspektiv på hur vi kan arbeta med framtidsscenarier – för att medvetet styra mot den framtid vi vill vara med och skapa.


Att läsa: »Som att bjuda in folk att leka i en fantasivärld« (artikel)

Reportage av Abigail Sykes (tidigare kollega på Glokala), i Ordfront magasin.

”För att göra motstånd mot den nuvarande utvecklingen behövs visioner om vad vi istället skulle kunna vara på väg mot. En grupp forskare ställde sig frågan »Hur ser vardagen ut i Europa om 25 år om vi klarar Parisavtalet?« De byggde Notterdam, en möjlig framtidsstad.” Läs vidare…


Tips till sommaren:

Kika in i evenemangskalendern!

Vi listar löpande tips på evenemang som ser spännande ut, följ gärna kalendern även efter kursen slut.

Fortsatt lärande – onlinekurser

Det skapas en hel del kortare onlinekurser som är tillgängliga att registrera sig för. Här är några exempel, som kan fungera som en påbyggnad till Samhällsentreprenör!

Acumen Academy har ett gäng kurser med olika teman. Deras uppmaning är att ta kurserna tillsammans med en eller flera kollegor, för att få ut mer av innehållet och uppgifterna.

Enabling Entrepreneurs to Shape a Better World
7 veckors kurs online med flera spännande gästföreläsare! Du läser i din egen takt.

Samhällsentreprenör fördjupning – resan fortsätter!
Vi planerar även för nästa start med Samhällsentreprenör fördjupning till hösten. Det går fortfarande bra att söka till kursen, välkommen med ansökan eller frågor!

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.