Intro: Inre Liv – del 2

inner-life

Nu glider vi in i modulen “Inre Liv” där vi utforskar vårt personliga ledarskap.  Hur fungerar vårt flow och kreativitet i det vi gör? Hur arbetar vi för att prioritera? Hur kan vi hålla vårt fokus bättre?

Vi kommer att som vanligt att komma med kontinuerlig inspiration under modulen och även en personlig uppgift. Modulen sträcker sig till 26 april innan vi går in i vår sista modul.

 

Som coach har jag några tips att dela med mig på vägen som jag använder mycket i min coachning som just anknyter till det personliga ledarskapet. Kommentera gärna härnedan hur du relaterar till följande 3 tips;

 

1. Schemalägg

Det som inte finns schemalagt, existerar inte. Hur du än gör att schemalägga din tid är upp till dig. En fysisk kalender, en kalender i din telefon, google kalender osv. Men ett är säkert; om du inte bestämmer dig för att schemalägga och sätta deadlines och skapa planer, så är det väldigt svårt att komma någonstans. Skriv tydligt vart du önskar komma och vilka delmål du har. Använd dig inte av ursäkten om att du inte vet hur du ska komma dit. Det kommer att visa sig efterhand så snart du satt upp tydliga mål och delmål och börjat skapa en plan med dealines.

 

2. Hoppa på nej- bussen

Det är lätt att hoppa på det som känns roligt och spännande. Men för att komma dit vi önskar så gäller det att vi måste vara fokuserade på det vi verkligen vill. Innan vi säger ja till något så bör vi fundera på om detta är genererande för att komma dit vi verkligen vill. Lär dig säga nej till sådant som inte leder dig mot dina mål.

 

3. Skapa deadlines med social press.

För att skapa deadline till dig som du håller är det väldigt effektivt att låta andra veta vad du håller på med och vilka deadlines du har. Ett sätt, är att hitta någon som också befinner sig i en målmedveten strävan att uppnå något. Ni kan t.ex. ha ett kortare samtal en gång i veckan där ni uppdaterar varandra om era mål för den kommande veckan och vad ni önskar göra annorlunda denna vecka till skillnad från förra. Min erfarenhet av detta är att det fungerar väldigt bra och att det är lättare att få saker gjort när man vet att man ska berätta det för någon. Att skapa en support peer grupp är också ett effektivt sätt att gå framåt. Jag personligen är med i en grupp som träffas var tredje vecka för att supporta varandra. Mellan gångerna har vi lovat saker som vi kommer att genomföra och detta redovisar vi för varandra. I gruppen kan vi också be om feedback om stöd och hjälp. Detta är ett underbart effektivt sätt att ta större steg.

 

 

One thought on “Intro: Inre Liv – del 2

  1. Pingback: Input: Organisering & fokus i vardagen – Zen to Done | Samhällsentreprenör - fördjupning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.