Praktisk info

Praktiska frågor:

Personbevis för studier
Folkhögskolan behöver ett personbevis för studier från alla deltagare, senast 24 september. Du beställer, laddar ner eller skriver ut ett personbevis för studier via Skatteverkets hemsida.
Skicka det sedan med post eller email:
Postadress: Att: Felicia Trellid, Glokala Folkhögskolan, Box 8147, 200 41 Malmö
Email: Felicia Trellid, felicia [at] glokala.se

Terminstider
Kursens terminstider är följande
HT2018: 2018-08-27  –  2018-12-28
VT2019: 2019-01-02  –  2019-06-04

CSN/studiemedel
Om du söker studiemedel/bidrag för kursen: Du kan redan innan kursens start göra en ansökan om CSN till kursen (se terminstider ovan). När kursen har startat behöver du själv lämna en studieförsäkran till CSN. Har du några frågor om CSN/studiemedel får du gärna ta direkt kontakt med Felicia Trellid som arbetar med dessa frågor på folkhögskolan.
Felicia Trellid, felicia [at] glokala.se, 040-642 47 29, 0765-42 47 29

Läs mer om studiestöd som studerande på folkhögskola – länk till pdf: Studiestod_folkhogskolestuderande.pdf

IMAG1086

Tekniskt stöd under kursen
Om du inom ramen för pågående projekt/verksamheter har behov av teknisk utrustning har vi som ambition att försöka hjälpa till från folkhögskolan i den mån vi har resurser. Det kan handla om digitalkamera, ljudinspelare, videokamera, scanning av bildmaterial med mera. Det kan också handla om stöd/tips för redigering av bilder, video eller ljud. Hör av dig så ser vi vilka möjligheter som finns!

Förväntningar på dig som deltagare
En förutsättning i kursen är att vi under året utformar den gemensamt. Du förväntas vara med i planeringen av de moment som vi väljer att arbeta med. I kursen är en central del även att diskutera, dela tankar och erfarenheter.
För att genomföra folkhögskolekursen i sin helhet är du med och genomför kursens moment.

Dina rättigheter som studerande
Mer generell information om att studera på Glokala folkhögskolan och dina rättigheter som deltagare finns även på glokala.se under Studerandeinfo. Där hittar du kontakt till vår kurator, och de policydokument som styr hela folkhögskolans verksamhet.

Information om hur vi hanterar dina personuppgifter
Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter som deltagare i kursen: Information till deltagare i distanskurser angående Dataskyddsförordningen →
Vi skickar även denna information per e-post i början och i slutet av kursen.

Studieteknik och personlig arbetsmiljö
Att läsa en distanskurs ger möjlighet att själv planera när och hur du studerar. Den stora självständigheten kan samtidigt vara en utmaning. Hur hittar en studiero och fokus? Vad är viktigt att tänka på när en sitter långa stunder framför en skärm? Vi har sammanställt några tips, läs vidare →

1209-trying-to-change-the-world

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.