Studiebesök på Impact Hub och projektet ”Vi är Farsta”

P1020064_redDen 2 mars besökte vi Impact Hub i Stockholm för en pratstund men Kathleen Asjes som är en av initiativtagarna till ”Vi är Farsta” och ”Starta Farsta”. Vi fick ett väldigt inspirerande samtal om hur man som samhällsentreprenör kan skapa möjlighet för människor att växa och därmed också inspirera andra till detsamma.

Projektet ” Vi i Farsta” syftar till att lyfta medborgarna i stadsdelen Farsta i Stockholm att förverkliga sina drömmar och känna en starkare samhörighet och kraft kring sin stadsdel. Projektet vill väcka uppmärksamhet kring vilka möjligheter det finns att förverkliga det man önskar lokalt och bland annat knyta kontakter mellan människor som kan samverka. Förhoppningen att även inspirera andra stadsdelar till liknande initiativ finns också med som ett av syftena. Detta gjordes bland annat förra året genom att ” Vi i Farsta” under en dag skapade ”ett vardagsrum” i Farsta centrum. Där fick människor i utbyte mot en fika, sjunka ner i en soffa i gaturummet, skriva ner sina drömmar och hänga upp dem för beskådning av allmänheten. På så sätt fanns möjligheten att finna någon med en liknande dröm eller en viktig resurs som gjorde att drömmen kunde förverkligas såväl som att inspirera andra i sina drömmar.

starta_farsta

Starta Farsta är ett projekt inom Vi i Farsta som riktar sig till unga mellan 16-30 år som önskar driva ett projekt, företag eller evenemang. Detta görs i samarbete med entreprenörer, mentorer och studenter som finns som stöd på olika sätt för den unga entreprenören. Projektet är nu inne på sin andra omgång just nu. Ett liknande projekt har redan ägt rum och finns att läsa om på www.viarfarsta.se. Där finns också information om ”Starta Farsta”-projektet som nu pågår.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.