Kursträff i Malmö 16-17 sept

Hej!

Helgen 16-17 september sågs några av oss i Malmö. Vi spånade och planerade inför kursåret, diskuterade projektidéer, åt god mat och besökte Sofielunds Kollektivhus. På lördagen deltog vi även i workshopen “Idé till action!” som resulterade i spridande av olika budskap på Malmös gator (vilket var oväntat roligt!). Och på söndagen deltog vi på Framtidsfestivalen och lyssnade på flera intressanta föreläsningar och seminarier kring hållbarhet.

Tack till alla som var med! Här kommer några bilder från helgen:

 

Planering inför helgen:

Under helgen kommer vi att lära känna varandra och få lufta våra projektidéer. Vi kommer även att planera för kursens innehåll och arbetsformer, för att gemensamt komma fram till en spännande årsplanering. Den större delen av tiden kommer vi att delta i Framtidsfestivalens programpunkter.

Tidsramarna är:
lördag 16 sept 11:30-18:00 och
söndag 17 sept 9:30-17:00
Behöver du gå tidigare på söndagen för att hinna med ett tåg går det bra (meddela Emma eller Annika). 

På lördagen bjuder vi på lunch och fika. På söndagen står var och en själv för lunch och fika. I närheten av festivalen finns flera restaurangalternativ.

Resa till Malmö: För längre resor ger vi ett stöd för kostnader upp till 750 kr, mot kvitto/biljetter.
Boende: Hör av dig till oss om du behöver tips för övernattning så återkommer vi med några vandrarhem som finns i närheten.

Tveka inte att höra av dig om du undrar något inför helgen!

Program 16-17 september

Lördag 16 september, 11.30-18.00: Idé till Action och kursplanering

11:30-12:30 Hej, om kursen, idéer i gruppen 
Vi möts i Glokalas lokal Underverket, Hasselgatan 8, källarvåningen. Du hittar in via garagenedfarten i korsningenhasselgatan/bokgatan. Karta: https://goo.gl/maps/zMBTssj5rvv

12:30-13:15 Lunch i Sofielunds Kollektivhus
Vi äter lunch tillsammans med Glokalas andra distanskurs Glokala tankesmedjan som också har kursträff denna helg. Vi håller till i Sofielunds kollektivhus matsal: Sofielundsvägen 71. 

13:15 – 14:30 Kursplanering
Gemensam brainstorming kring kursens innehåll, form och upplägg. Vi presenterar förslag på ramar. Kom förberedd med idéer på vad du vill att året ska innehålla och hur du bäst tar till dig nya lärdomar.

14:30-15:00 Paus
Vi tar paus och går tillbaka till Underverket.

15:00-18:00 Idé till Action
Tillsammans med deltagarna i kursen Glokala Tankesmedjan och andra framtidsfestivalbesökare deltar vi i workshopen Idé till Action. Workshopen är tänkt att ge energi, inspiration och uppslag på metoder att nå ut med ett budskap. Vi jobbar i grupper. Fikapaus ingår. 

Har du en idé eller en åsikt som du vill nå ut med? Kom till workshopen där vi genom energifyllda metoder snabbt leder dig från idé till verklig handling och spridning av ditt budskap. 
 
Vi startar med en gemensam idéverkstad för att sedan gå ut i verkligheten med våra budskap. Workshopen kräver ingen förberedelse eller förkunskap – vi jobbar tillsammans med idéerna.

På lördagen bjuder skolan på lunch och fika.

Söndagen 17 sept, 9.30-17.00: Framtidsfestivalen

9:30 Samling i Folkets park, utanför Moriska paviljongen
Karta: https://goo.gl/maps/UxhMaeYVqvn

10:00-17:00 Framtidsfestivalen
Vi deltar i Framtidsfestivalens program i Folkets park. Du väljer själv vilken av de parallella programpunkterna du vill gå på.

Programmet är nu släppt och här hittar du Framtidsfestivalens programmet för hela veckan

Söndagens program ser du här nedan. Här hittar du söndagens programpunkter beskrivna.

På söndagen står du själv för lunch. Flera restaurangmöjligheter finns i parken och i närheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.