Internatträff 6-7 februari i Malmö

Intryck från dagarna

Vi startade lördagen på Suellska Villan vid Folkets park i Malmö, där Andreas har kontorsplats. Ett spännande gammalt hus med vindlande våningar som nu rymmer en hel del kreativt folk. Efter lunch och dedikerad tid för projektsamtal fortsatte vi över till Folkets park, där projektet BISAM huserar i ett hörn. De befinner sig mitt i en treårig period med finansiering från Arvsfonden, och kunde ge en del konkret input just när det gäller villkor och kontakt med Arvsfonden. Platsen i Folkets park med litet stenhus och fd ponnystall hoppas de kunna vara kvar på, den rymmer både potential och utmaningar. Logistiskt saknas en hel del, men platsen i parken är unik för mänskliga möten och pedagogiska samarbeten som de har igång. På marken utanför finns plats för både odlingar och bikupor. Läs mer om deras arbete med bin och andra insekter via hemsidan, säkert kommer vi att få se en eller annan spännande produkt utvecklas med honungen som viktig ingrediens – det som kommer ut ur deras ”hemliga labb” (med deras egna ord).

Söndagen startade genom workshop med Magdalena Musiala, faciliterare och utbildare. Under två timmar kretsade det kring vår roll i samarbeten och personligt ledarskap, med utgångspunkt i FIRO och The Human Element.
Som vi har tipsat om per mail genomförs en utbildning i Malmö 18-22 april för den som är intresserad av att få mer av samma: http://theledarutveckling.strikingly.com/
Här är några bilder från söndagen och de frågeställningar vi jobbade kring:

Ett sista moment under helgen blev att jobba kring idéer och planering för våren, som nu finns att ta del av i kursforumet!

:::::::::::::::::

Välkommen till två dagar i Malmö!

Tidsramar:
Lördag 6 februari kl 12 – 18
Söndag 7 februari kl 10 – 15

Vi bjuder på lunch som start på lördagen, och matig fika på söndagen. Skriv till oss om du har matpreferenser utöver veganskt.
Meddela din medverkan i träffen till August eller Emma.

Program: Internat 6 – 7 februari, Malmö

Lördag 6 februari

Plats: Suellska Villan, Barkgatan 15 vid Folkets park. Karta: https://goo.gl/maps/TkXjkuBXRMy

12.00 Välkomna, med lunch!

12.45-15.00 Fokus på utvecklingen i initiativ/projekt
Presentationer och gemensam feedback. Förbered frågor, saker du funderar över i utveckling, som du gärna vill få input på.

ca 15.00-15.15 Paus / förflyttning till fd Arken i Folkets park

9d7c9e51b5-Hemsida år 2 kopia15.15-16.00 ca Möte med BISAM, pågående treårigt projekt finansierat av Arvsfonden. Tanken är att genom projektet starta ett arbetsintegrerande socialt företag drivet i kooperativ form.
”Hidde Iyo Dhaqan [projektägare] genomför projektet ”BISAM Bi- och insektsodling i samverkan” under 2014-2017. Fram till den sista september 2017 har Arvsfondsprojektet BISAM verksamhet i Malmö Folkets Park med våra partners Furuboda, Hållbar Utveckling Skåne, Studiefrämjandet, ABF, Malmö Stad och Coompanion. Målen är dels att utveckla en ny arbetsmarknad för personer med funktionsnedsättning med fokus på odling av bin och insekter, och dels att utveckla nya pedagogiska metoder och material för bi- och insektsodling där barn engageras i frågor kring hållbar utveckling och konkret miljöarbete.”

ca 16.00-16.30 Paus/förflyttning

16.30-17.30 Fika och möte med Kent Hurtig från det arbetsintegrerande sociala företaget Creativa Gemenskapen. De har ett starkt fokus på brukarinflytande och arbetar med en mix av uppdragsfinansiering och projektfinansiering via Europeiska socialfonden.

18.00 Slut – Fri kväll! –

Söndag 7 februari

Plats: Sofielunds Folkets Hus, Rolfsgatan 16. Karta: http://goo.gl/maps/yRB3n

magdalena_musiala10.00-10.15 Start för dagen

10.15-12.30 Workshop med Magdalena Musiala, faciliterare och utbildare. Introduktion till några verktyg som kretsar kring samarbete och personligt ledarskap, med utgångspunkt i FIRO och The Human Element.

12.30-13.15  Paus med matig fika på plats

13.15-14.15 Kursplanering – inför vårens moment i kursen

14.15-15.00 Eftersnack och avslutning för dagarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.