v 9 Inspiration: Nå ut online – hur utvecklas användningen av sociala medier i Sverige?

Den här veckan finns det fortsatt tid för att arbeta med videouppgiften: https://samhallsentreprenor.glokala.net/fordjupning/2021/02/v7-storytelling-i-video-uppgift-video/#uppgift-video

Ta gärna kontakt om du har någon fråga eller fundering, exempelvis om du har tekniska frågor eller vill anpassa uppgiften.

Inspiration: Hur utvecklas internetvanorna i Sverige? Vilka sociala medier är mest använda? Det senaste året har inneburit en acceleration för digitalisering. När vi funderar över hur vi ska kommunicera är det värt att titta på hur utvecklingen ser ut online. Den här veckan tar vi del av ett samtal utifrån Internetstiftelsens rapport “Svenskarna och internet”. Ta dig ut på en promenad med lyssningen i lurarna!

Lyssna: Livepodd om Svenskarna och internet – allt du behöver veta som kommunikatör

Från podden Passion för kommunikation.

“Vad har 2020 inneburit för svenskarnas internetvanor? Och vad betyder det för oss kommunikatörer? Årets upplaga av Internetstiftelsens rapport Svenskarna och internet är äntligen här. Gäster är Måns Jonasson, digital strateg på Internetstiftelsen och den prisbelönta journalisten Emanuel Karlsten. Tillsammans reder vi ut vilka som är de viktigaste internettrenderna för oss kommunikatörer.”

Frågor för egen reflektion till lyssningen:

  • Vad förvånar eller är nya tankar för dig i samtalet?
  • Vad kan vara användbart för kommunikation i de initiativ du utvecklar?
  • Väcka nya frågor eller får du syn på saker du skulle vilja lära dig mer om?

+ Du kan även se ett aktuellt webinar där samma rapport är utgångspunkten. Där får du en visuell presentation över statistiken. Det börjar handla om social medier från ca 17 minuter, där statistik för Youtube presenteras.

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.