Open source Ecology etc.

Hej alla,

Här kommer en introduktion till vad som kallats open source ecology. JAg tycker att den här killen är väldigt inspirerande.

Filen var för stor för att ladda upp så jag skickar en länk;

http://www.youtube.com/watch?v=6GEMkvT0DEk

 

JAg vill även passa på att rekommendera boken Diffusion on Innovation (Everett Rogers) som handlar om hur innovationer(idéer, vanor, objekt etc.) sprids i samhället och varför vissa koncept slår igenom och andra inte. Det är nyttig kunskap för oss som ska förändra världen.

En annan populärvetenskaplig bok på samma tema som är lite mer lättsmält MAde to Stick (av Chip and Dan Heath) som jag också varmt rekomenderar.

Att bra ideer får genomslag är superviktigt om vi ska skapa förändring. Tyvärr upplever jag ofta att de som är bäst på att presentera sina ideer på ett attraktivt sätt ofta finns på ”motståndarsidan”  bland destruktiva krasst kommersiella aktörer,

 

VAd anser Ni?

 

3 thoughts on “Open source Ecology etc.

  1. Henrik Haller Författare

    Ja, det krävs nog lite mer förkunskaoer än för att sätta ihop en IKEAsäng men tanken är att det ska minska beroendet av stora företag och dessutom kan återvunnen skrot användas i hög utsträckning. Till en tiondek av priset!!. En del av ritingar är till ganska enkla maskiner dessutom.

  2. alexandra

    Häftigt!
    Menar han att vem som helst som har behov utav dem ska kunna ladda ner axelsprintarna och bygga dessa maskiner? (Typ som påståendet att vem som helst ska kunna sätta ihop en Ikea loftsäng? ) Men jätte häftigt och en sjukt inspirerande ide!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.