Subtila Brobyggare

Välfärden är ju allas ansvar o borde(skulle kunna) fungera mer som en helhet.  Så är inte fallet utan mycket övrigt finns att önska. Samh.Entreprenörer skulle kunna fungera som en oberoende länk med en positiv kontrollfunktion.
En byrå med Holistiska Samh.medborgare som rör sig fysiskt o mentalt mellan välfärdens aktörer. Som uttrycker känslor som är outtryckta. Själva sakkunskapen inom respektive samh. område får andra stå för.
Just att utan värderingar visa på broar som behöver byggas, förstärkas eller rivas. Forumteater o andra starka kulturaktörer ska självklart finnas med för att på ett subtilt sätt förmedla möjligheter som skulle kunna lyfta.
Min erfarenhet från vården är att vi är hyfsat duktiga på att utföra omsorg  till oss medmänniskor när det utförs på en institution(bortsett från en del uppseendeväckande skandaler). Däremot när människor lämnar dessa så uppstår ett vacum som sen följs av  sakta glömska. Alltså uppstår ett stort glapp i omsorg bara för att folk åker hem. En sorts  “här o där, vi o dom” situation uppstår. Minnet av när en sjuksyrra på en vårdavdelning meddelade en patient(medmänniska) att, när du är på avdelningen är du sjuk men så snart du lämnar densamma så är du formellt frisk, har etsat sig fast som ett viktigt men märkligt minne. Alltså finns det ett o annat att göra för oss som vill delta i nydaning o upplysning i samhällets sociala funktioner. Mer finns att säga men efter ord kommer ett par stadier till för att sen följas av något nytt i kampen att närma oss varandra med respekt o nyfikenhet.
Färden mot Väl kan börja

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.