Think Space 2013 – Malmö 17-19 september

Spännande dagar med Think Space i mitten av september – på båda sidor Öresund. Think Space brukar samla en intressant mix av engagerade i stadsutveckling, aktivister, arkitekter, tjänstemän och gräsrotsprojekt:

thinkspace2013_webflyer_version4

Programmet i Malmö:

Malmö d. 17 sept. (Kopparbergsgatan 2C)
Rosengård i förvandling
På seminariet presenteras en modell för stadsförnyelse, där fysiska investeringar berikas av samverkansprocesser. Modellen tar sin utgångspunkt i projektet Hållbar stadsomvandling Malmö – fokus Rosengård, vilket syftat till att initiera en stadsförnyelseprocess utifrån ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet. I projektet har kommunen samverkat internt mellan förvaltningarna, med lokala aktörer och med boende. Klimatinvesteringar har på olika sätt använts som språngbräda för socioekonomisk utveckling. Här har stadsodling, nya mötesplatser, energieffektiv renovering och upprustning av gång- och cykelstråk varit delar i projektet, vilket skapat jobbmöjligheter, lokal delaktighet samt social samvaro över ålders-, köns- och kulturella gränser.

Malmö d. 18. sept. (Kopparbergsgatan 2C)
Stadsomvandling i mellanrummen
En hållbar stadsutveckling förutsätter delaktighet från medborgare, verksamheter och andra aktörer i staden. I mellanrummen – de rent fysiska i stadens olika rum såväl som strukturella mellan planprocesser, lagar och förordningar – kan nytänkande och experiment hitta handlingsutrymme och söka nya vägar.

Danska Givrum.nu är för första gången i Sverige med konferensen Think Space som i Malmö presenterar internationella exempel på medborgardriven stadsomvandling och innovation i mellanrummen. Konferensen behandlar också kulturen rolls i stadsutveckling, både som en agent för förändring och som en väsentlig del i framtidens hållbara städer.

Malmö d. 19. sept. (Sankt Gertrud Konferens, Östergatan 7b)
Urban Transition Forum
Syftet med denna konferens är att diskutera och debattera hållbart byggande för att se vilka möjligheter och hinder som finns i Öresundsregionen för att vi ska vara i framkant i Europa. Intressanta inlägg blandas med debatter där representanter från näringslivet, offentlig sektor och forskning ger sin syn på hållbart byggande.

Mer info och anmälan: http://givrum.nu/thinkspace/


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.