Lavendelfrossa!

lavendelblommor

Nu har jag funderat  och funderat, så pass att jag har tagit två dagar extra på mig att fundera färdigt. Men jag kommer inte på att jag har sett så mycket just inom området samhällsentreprenörskap  på senaste tiden. Inga nya grejer i alla fall. Såklart (förhoppningsvis) finns det massor, men jag har befunnit mig på andra platser verkar det som.

Samtidigt doftar hela lägenheten lavendel eftersom jag har varit hemma hos mina föräldrar och länsat deras uppfart på lavendelblommor. Så som ett sista försök att hålla kvar lite sommar denna första höstdag kommer här istället ett recept på hemgjord kroppsskrubb med bara naturliga ingredienser, och som dessutom är superlätt att göra:

 

lavendel

2 delar fairtrade råsocker
1 del ekologisk mandelolja
(1 tsk vitamin E olja, jag hade ingen så jag skippade detta)
Ekologisk lavendelolja, så pass många droppar som önskas
Torkade lavendelblommor efter tycke
(Rivet citronskal efter tycke)

Receptet hittade jag (även om jag gjort om det lite) på en bra hemsida med recept både på mat och hemgjorda hudvårdsprodukter: Healthy Green Kitchen . Hudvårdsprodukterna hittas under titeln Do it yourself i receptarkivet. Även Gourmand in the Kitchen har bra recept, både på mat och annat.

Jag gillar att hitta alternativ till alla vanliga produkter med en massa konstiga, onödiga ingredienser. Oftast brukar det handla om mat, men det känns extra kul att hitta sådana här grejer. Dessutom är lavendelskrubben en perfekt present som är både lätt att göra, och billig dessutom. Ett antal vänner har nu fått denna skrubb i present under sommaren och den har varit väldigt uppskattad. Jag tänker att jag ska utveckla mitt kunnande med liknande grejer, så är alla julklapparna fixade sedan 🙂 Om det är någon som har tips får ni gärna dela med er!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.