Inspiration från Veronica

Denna vecka var det min tur att försöka inspirera. Därför skulle vilja berätta om en upplevelse jag hade nyligen. 

Förra månaden klev jag ombord på ett tåg tillsammans med en grupp eklektiska individer alla från Östafrika. Jag fick möjligheten att vara del av ett unikt projekt vilket strävar efter att uppmuntra artister att utforska identitet, tid och rum genom deras konst och samarbeten emellan varandra.

The East African Soul Train (E.A.S.T) är ett mobilt projekt som för samman artister och passagerare på en resa fylld av ny självkännedom och kreativ utveckling medan vi reser på de historiska järnvägarna från Nairobi till Mombasa (Kenya).

I årets version fann vi en grupp bestående av 40 kreatörer – sångare, dansare, målare, musikproducenter, författare, visual artists och designers. Alla speciellt utvalda att ta del av den 5 dagar långa resan. Utöver dessa fylldes tåget även utav sk. ”artivators” vars uppgift va att handleda de olika artistgrupperna i deras process att skapa tillsammans. Samt. passagerare som helt enkelt följde med för upplevelsen i sig.

Jag följde med till en början med uppgiften att göra en film som sedan skulle gå till British Council (projektets främsta sponsor) med syfte att rapportera vilken utveckling och påverkan de artister inblandade kände under och efter projektets gång. Detta tog för mig inte så mycket tid, vilket gav mig mycket tid att involveras i de olika kreativa processer som pågick dygnets alla timmar och även en alldeles utmärkt möjlighet att nätverka inom precis den grupp människor jag aspirerar att samarbeta med i mitt arbete.

Det var för mig helt fantastiskt att så nära inpå se hur starka vi blir när vi skapar tillsammans. När en skapar tillsammans utan strävan efter perfektion, istället skapa som grupp, i solidaritet och förståelse för allas unika process. Denna styrka, förståelse och självkännedom som där uppstår är påtaglig och går att applicera på all typ av kollektivt skapande.

Förutom att det hela resulterade i att jag i nästa års edition kommer vara en del av produktionsteamet resulterade även denna upplevelse i många insikter, stor inspiration, motivation och styrka att fortsätta med mitt arbete på bästa sätt. En av de insikter som påverkat mig mest och som jag därmed vill dela med mig utav till er är följande;

Det är alltid ett ovärderligt bidrag att ange dina motiv. Speciellt när du har en dröm du vill skapa tillsammans med en grupp. Tala dina drömmar, tala dina mål. Desto mer profetia – desto mer leder du vägen till verklighet, skapar förståelse och desto mer bidrar du till dess framgång.Nedan finner ni en kort kortfilm som min kära vän och kollega Nikissi satte ihop i som en tolkning av hennes upplevelser under resans gång.

Avslutningsvis skulle jag vilja dela med mig av ett mer personligt tips. Ett album av Lauryn Hill som jag lyssnar igenom minst en gång i veckan. Den påminner mig återkommande om att tänka utanför lådan, ifrågasätta mig själv och min omgivning och ger styrka och motivation. Ni finner hela skivan här:

Allt gott!

Hälsningar från Zanzibar,

Veronica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.