Att mäta effekter

Under Social Innovation Summit i november hölls ett intressant seminarie med titeln “EN STERNRAPPORT” FÖR SOCIAL HÅLLBARHET – OM ATT SATSA NU ELLER BETALA SENARE

Under seminariet diskuterades att vi behöver konstruera om vårt sätt att mäta, så att de sociala värdena får samma prioritet som de ekonomiska.
Fredrik Björk håller i början en intressant inledning, med ett historiskt perspektiv på vad mätning är och vad mätning kan göra för verksamheten. Sedan presenterar Johanna Giorgi (ansvarig för Hållbarhetsfrågor på Tillväxtverket) ett alternativt sätt att mäta BNP, nämligen “BRP +” som tar in fler parametrar. I BRP+ mäts dels livskvalitet här och nu (där man tittar på samhällets resurser, de materiella förutsättningarna och vilka förutsättningar individer lever under) och dels mäts hållbarheten över tid, där man tar in Naturkapital, Ekonomiskt kapital, Humankapital och Socialt kapital. Hör dem i följande videoklipp: tid 04.15 till ca 24:30

 

Lyssna gärna till den efterföljande paneldiskussionen (i samma videoklipp ovan) mellan Lars Wärngård, senior advisor på Fortes, Tove Larsson från Norrsken och ovan nämnda personer. Här kommer fler olika perspektiv på vad värde är och vilken roll samhällsentreprenörer har.

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

ATT SKAPA OCH MÄTA EFFEKT – KONKRETA VERKTYG, METODER OCH EXEMPEL

I det här seminariet ges konkreta verktyg för hur du kan mäta det ekonomiska värdet av din insats. Det kan vara användbart när du ska övertyga finansiärer och samarbetspartners om att stödja ditt projekt. Titta på detta om det väcker din nyfikenhet, det är ett tydligt och pedagogiskt seminarie!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.