The Human Element

The Human Element är ett utvecklingsprogram som bygger på psykologen Will Schutz teori om gruppers utveckling och relationer – FIRO – Fundamental Interpersonal Relations Orientation. Varje organisation består av människor och de enskilda individernas och gruppens förmåga till samarbete, ansvarstagande, kreativitet, konflikthantering och kommunikation mm är centralt för hur effektivt en organisation kan fungera. De enskilda individernas självkännedom och medvetenhet om hur de själva fungerar i relation till andra i en grupp blir här ett viktigt verktyg för att utveckla gruppens samarbete, produktivitet och välmående.

I ett kort videoklipp berättar Will Schutz’s son Ethan Schutz hur FIRO ledde fram till den verktygslåda för självkännedom och grupputveckling som The Human Element är idag.

https://youtu.be/eQt1jwgYrLI

 

Tidigare kursledaren Hannah Ohm har gått en kurs i The Human Element och skrivit en sammanfattande text om det centrala tankegångarna i The Human Element. Varsågoda!

The Human Element

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Uppgift –> Årskompassen

Sist men inte minst presenterar vi uppgiften “Årskompassen” som är givande både för det privata och det professionella. Årskompassen hjälper dig att avsluta ditt förra år och planera för nästa. I din vardag med alla rutiner är det lätt att förlora sikten mot dina verkliga önskningar och mål. Du hittar uppgiften här: https://samhallsentreprenor.glokala.net/she2/uppgift-arskompass/
Inlämning: 5 februari.

One thought on “The Human Element

  1. Pingback: v 13: Ledarskap & samarbete – Samhällsentreprenör – fördjupning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.