Lästips: Kvinnor inom social innovation

Återpublicerat från socialinnovation.se. I början av kursen diskuterade vi bland annat att det var mycket män i kurslitteraturen. Ett inlägg i lördags lyfter fram några lästips för en breddad syn:

Med anledning av internationella kvinnodagen bjuder vi på lite extra läsning. Hur ser det egentligen ut med jämställdheten bland samhällsentreprenörer och var hittar man de kvinnor som driver sociala företag? Detta och lite till hittar du bland våra 10 lästips för dagen.

1. Samhällsentreprenörerna

Åtta Changemakers från Ashoka delar med sig av sina historier

Vad är mäns roll i  jämställdhetsarbetet? Ashoka bjuder på  annan vinkel genom att presentera ytterligare några av sina changemakers i en artikel i Forbes

Reach for changes ChangeLeader Sanna – Föreningen Storasyster intervjuas av Julia Frej i hennes 8:e mars-podcast på Radio Skanstull. Där kommer hon berätta mer om Föreningen Storasyster, Reach for Change och kampanjen #JAGAGERAR.

Yalla trappan är ett företag i Malmö som jobbar med arbetsintegrering och visar på spännande resultat.

2. Sociala investeringar

Clearly Social Angels ett nätverk för investerare med fokus på social finansiering och de har publicerat intressant inlägg från förra året om kvinnor som investerare. Lika relevant idag. /…/

Inlägget fortsätter på socialinnovation.se →

women-149577_640-e1394276389818-634x232


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.