Guide till plattformen

Den digitala kursplattformen, några första steg:

  1. Att logga in:startsidan finns det ett fält för att logga in med de uppgifter vi har skickat till din email. Om du inte hittar eller kommer ihåg ditt lösenord kan du få ett nytt här.
    Som inloggad får du ett fält i toppen av sidan med rubriker, till höger finns ”Hej, [ditt namn]”. Under den rubriken finns flera alternativ för din profil på kursplattformen.
  2. Du får gärna byta ditt lösenord till ett som du själv bestämmer. Du gör detta genom att gå in på: Inställningar → Allmänt.
  3. För att ladda upp en bild till din profil går du in på Profil → Byt profilbild.
    Integritet: Profilbilden blir publikt synlig, även för den som inte är inloggad på kursplattformen.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Guide: Skapa ett inlägg steg-för-steg

Videointroduktion för att skapa blogginlägg med text, bild & video som syns på förstasidan:

Steg-för-steg:

1. Logga in

2. För  musen till ”+ Nytt” i panelen vid toppen av sidan → klicka på “Inlägg”

3. Börja skapa inlägget. Skriv rubrik, text, ladda upp bilder eller länka till video med mera.

4. Att infoga bilder: Ladda upp bilder genom att klicka på ”Lägg till media” ovanför rutan för redigering. (Här kan du även ladda upp pdf-filer, video, ljud och andra dokument om du har behov för det, men ofta är det enklare att länka till material på andra sidor på internet).

När du laddat upp en bild väljer du justering samt storlek på bilden. Klicka på ”Infoga” för att infoga bilden i ditt inlägg.

5. Om du vill infoga video från till exempel youtube eller vimeo: Kopiera adressen till filmklippet och klistra in adressen/url:n som enkel text i inlägget, på en egen rad (en adress kan se ut såhär: https://vimeo.com/72406580). Då tolkas adressen så att klippet kan spelas upp direkt i inlägget efter att det har publicerats.

6. Välj kategori för ditt blogginlägg i högerspalten, t ex ”Inspirationsbanken”. Du kan också lägga till etiketter/taggar – ord som beskriver innehållet i inlägget.

7. När du känner dig redo kan du under ”Publicera” i högerspalten förhandsgranska ditt blogginlägg. Här kan du även spara som utkast. När du är nöjd med resultatet klickar du på ”publicera” för att det ska bli synligt på plattformen. Grattis, du har nu gjort ett blogginlägg!

One thought on “Guide till plattformen

  1. Pingback: Dela inspiration! – Samhällsentreprenör – fördjupning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.