Inspiration: Sändning från lansering – Att mäta sociala effekter

I tisdags lanserades en översättning av en handbok kring att mäta effekter av sociala investeringar. En sändning finns online (ljudet är tyvärr lite sprakigt):

”Vid dagens lansering medverkar bland annat Anne Holm Rannaleet, styrelseledamot EVPA och IKARE Ltd; Lisa Hehenberger, EVPA.s Research Director, som har drivit arbetet med originalversionen, Hanna Sigsjö, verksamhetsledare för Mötesplats Social Innovation och Öyvind Sandvold från norska Ferd Sosiale Entreprenörer, som investerat bl.a i Forskerfabrikken – en verksamhet som syftar till att stimulera ett intresse för och vidare studier i naturvetenskap och teknologi hos barn och unga i Norge.”

Och handboken finns att ladda ner → från EVPA

Mötesplatsen skriver:

”Handboken är användbar för såväl nybörjare som funderar på hur man kommer igång med effektmätning, som för mer avancerade investerare som försöker integrera effekttänkandet i sitt dagliga investeringsarbete. I boken presenteras bland annat fem fallstudier som utvecklats av den s.k. Expertgruppen som ingick i EVPA:s effektmätningsinitiativ ”IMI” (Impact Measurement Initiative).

– Investerare och sociala verksamheter som påstår sig åstadkomma sociala effekter måste också kunna mäta dessa. För att kunna verifiera att deras påståenden är ”sanna”, men framförallt för att använda effektmätnings-processen till att styra sitt arbete mot det övergripande målet: att maximera eller optimera de sociala effekterna, förklarar Lisa Hehenberger, EVPA:s Research Director.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.