v 51 Praktikreflektion och tips för helgerna

Aktuellt i kursen:

Tips inför helgerna

Här i slutet av året håller vi ett lägre tempo och det finns möjlighet att komplettera uppgifter från terminen. Från 4 januari (v. 1) är vi tillbaka med nytt kursmaterial, men innan dess vill vi dela några tips inför helgerna – att se eller lyssna till!

Self Made (miniserie, Netflix)

Följ en entreprenörsresa i serien som porträtterar Madam C.J. Walker – afroamerikansk pionjär som skapade ett företagsimperium inom hårvårdsprodukter.

Läs Guardians recension: Self Made review – Octavia Spencer sparkles in inspiring Netflix drama

Trailer för serien:


Daisy Chain: Can a Cornish town adapt to survive another lockdown?

Kortdokumentär. När Storbritannien i mars sattes i lock-down började Daisy Gibbs, en lokalt förtroendevald i den perifera staden St Just, mobilisera för att se till att alla lokala hushåll hade stöd i krisen. Filmaren Sky Neal har följt hennes arbete och de anpassningar som skedde i den lokala ekonomin, där den lokala matproduktionen plötsligt fick en mycket mer framträdande roll. Kommer de klara att mobilisera och anpassa sig ännu en gång när den andra vågen med restriktioner sätter in?

Tillgänglighet: Dokumentären är på engelska. För att lättare hänga med kan du aktivera undertexter på engelska eller automatisk översättning till svenska. Undertexter hittar du genom att klicka på symbolen precis till vänster om kugghjulet. Dock är de auto-genererade och inte alltid helt korrekta.

Daisy Chain – The Guardian-dokumentär (17 min):

Fördjupning/bakgrund: Läs en intervju med dokumentärfilmaren Sky Neal, ”Lessons from a small town: resilient community is key to sustainability” (The Guardian, 2 november 2020).


Podden Bilden av Bygden: Image of Home – international outlook on community development

https://open.spotify.com/episode/4wiCNEUq8zprkYzEObua7I?si=Q8UYosKRTiqQh5nEaMfuMw

Nyligen inspelat samtal på engelska med inspirerande exempel på initiativ för lokal utveckling i Storbritannien! Utgångspunkten är de teman som har stått i fokus för projektet Bilden av Bygden.

Medverkande: Hazel Sheffield (journalist, Storbritannien), Britt Jurgensen (Homebaked, Liverpool), Nils Phillips (Röstånga).

Se korta filmer och fler poddavsnitt som producerats inom projektet på https://ideburenutveckling.se/bilden-av-bygden/

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.