v 16 Uppgift: Mitt sammanhang – nästa steg

Ny modul: Mitt sammanhang & framtiden

Den här veckan startar nästa modul i kursen med titeln “Mitt sammanhang & framtiden”. Den sträcker sig fram till kursens slut 4 juni. I menyn här på plattformen har den bara titeln “Framtiden”!

Under den här modulen kommer du få möjlighet att ta fasta på behov du har i de initiativ du utvecklar, för att lägga en grund för den tid som kommer efter att kursen har nått sitt slut.

Vi presenterar uppgiften “Mitt sammanhang – nästa steg” nedan, där du kan välja inriktning utifrån dina behov. Samtidigt tipsar vi om två nyheter när det gäller finansiering.

+ Program för kursträff 4-5 maj: Läs mer och meddela din medverkan!
Meddela din medverkan via det här formuläret: https://forms.gle/Gk5w6NXd3pvfGwbq7

Vi presenterar här nästa uppgift i kursen:

Uppgift: Mitt sammanhang – nästa steg

Inlämning senast: 17 maj i forumet, https://samhallsentreprenor.glokala.net/fordjupning/grupper/kursforum-2020-2021/forum/topic/uppgift-mitt-sammanhang-nasta-steg/
Feedback till varandra fram till 30 maj.

Syftet med den här uppgiften är att ge utrymme för valbar fördjupning. Det kan vara direkt kopplat till behov i den fas du är med projekt/initiativ – eller mer frikopplat. Använd gärna uppgiften som en del i utvecklingsarbete du redan planerar kommande tiden. Tanken är även att uppgiften kan bidra till att lägga en grund för den tid som kommer efter att kursen har nått sitt slut.

Fyra förslag på hur du kan använda uppgiften:

1) Skapa en budget och finansieringsplan för ditt initiativ

2) Arbeta med en projektplan/verksamhetsplan eller en ansökan

3) Fantisera & rita – din framtid // framtiden för ditt initiativ
Vad händer när vi använder vår fantasi som verktyg för att föreställa oss framtiden? Och hur kan vi ta hjälp av det visuella för att drömma och planera? Här får du inspiration till hur du kan rita din framtid eller framtiden för det initiativ du arbetar med – och stegen dit.

4) Gör research kring ett tema där du vill lära dig mer.
Välj till exempel ut en bok, en dokumentärfilm eller artiklar som är relevanta för ditt sammanhang. Ett exempel från tidigare år är en deltagare som valde att läsa Susan Cains bok om potentialen med introverta personligheter, http://www.quietrev.com/quiet-the-book/ och reflektioner kopplat till rollen som samhällsentreprenör.

Inlämning / presentation:
Presentera det du har gjort i uppgiften. Antingen genom text/bifogade dokument eller spela in (ljud/video) en presentation av din valda fördjupning och dina reflektioner kring temat.
Inlämning senast: 17 maj i forumet, https://samhallsentreprenor.glokala.net/fordjupning/grupper/kursforum-2020-2021/forum/topic/uppgift-mitt-sammanhang-nasta-steg/
Feedback till varandra fram till 30 maj.

Frågor eller funderingar? Bolla gärna med August!

Foto: Gängeviertel, Hamburg http://das-gaengeviertel.info/en.html

Två nyheter kopplade till projektfinansiering:

1) Ny utlysning från Vinnova: “Civilsamhällets innovativa lösningar för ett hållbart samhälle”

“Med utlysningen vill vi ge utrymme för civilsamhällets (inklusive sociala företag) innovativa lösningar att i tvärsektoriell samverkan bidra till en hållbar och jämlik samhällsutveckling.”

Läs mer: https://www.vinnova.se/e/utlysning-2021-01023/civilsamhallets-innovativa-2021-01584/

2) Föreslagen breddning av Arvsfondens fokus: “Större möjligheter till projektmedel från Arvsfonden”

Regeringen har presenterat några förändringar för Arvsfonden, som föreslås träda i kraft 1 juli.

“Fler ska få möjlighet att söka medel från Allmänna arvsfonden när regeringen nu föreslår att fonden utökar målgruppen till att även omfatta äldre. Två andra förslag är att fonden ska dela ut mer medel och att slopa kravet att projekt ska vara ”nyskapande” – projekten ska istället vara ‘utvecklande för fondens målgrupper’.”

Läs mer: https://www.socialforum.se/article/storre-mojligheter-till-projektmedel-fran-arvsfonden/

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.