v 13 Uppföljning verksamhetsmodeller

Aktuellt i kursen:

Inspiration, nyhet från Glokala: “Malmö ska få sin första fritidsledarutbildning” (Sydsvenskan)

Sydsvenskan skriver om den nya fritidsledarutbildning som startar på Glokala i höst, i samarbete med organisationen Helamalmö. 24 mars 2022, Dusan Marinkovic för Sydsvenskan:

“De vill ha en utbildning där fritidsledare lär sig ta en större roll i olika bostadsområden. Deras arbete ska sträcka sig även utanför fritidsgårdens väggar. Framför allt vill de forma fritidsledare som vågar jobba på nya sätt, säger Catalina Muniz Ferreira.

Utbildningen ska inte ske i vanliga klassrum. Den kommer att äga rum på Helamalmös mötesplats medan verksamheten pågår. Då får studenterna möjlighet att träffa ungdomar på en vardaglig basis innan de har gått färdigt utbildningen.

– De ska inte bara läsa sig till hur man ska göra utan vi ska visa dem hur man kan göra på ett sätt som funkar. Här kommer de se det själva, säger Catalina Muniz Ferreira.

Ana-Julia Sena Tristant säger att det finns fritidsledare som är engagerade och vill hitta innovativa sätt att arbeta på. Men de hon har träffat är ofta ensamma och har svårt att få genomslag för sina förslag, menar hon.

– Vi har varit på fritidsgårdar där man har en oerhörd förändringskraft. Men vi vill bidra med mer, säger Ana-Julia Sena Tristant.”

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.