v 14 Två exempel: TAP Social & Frasses fulflyttar

Samtidigt som det finns tid att ge kommentarer till verksamhetsmodellerna som har kommit in, så lyfter vi också fram två exempel på verksamheter som en annan referenspunkt att tänka utifrån.

Välkommen att läsa och lyssna!

Att läsa: Investeringen som förhindrar återfall i kriminalitet

Ruth Brännvall skriver på den relativt nya plattformen samhällsentreprenörskap.com om en verksamhet i Oxford, TAP Social – och belyser samtidigt hur det saknas en typ av finansiering idag i Sverige för företag som vill växa och expandera.

“Det är fyra år sedan som Amy Taylor visar mig runt i det lilla bryggeriet hos TAP Social bestående av bara två cisterner som ryms direkt bakom den enkla bardisken de byggt upp för ett halvår sedan. Vi luktar på de två ölsorterna som den stolta bryggmästaren häller upp. Jag är så klart frestad att smaka, men jag är där i arbetssyfte och får avstå. Jag är där för att diskutera deras finansieringsbehov för att kunna utöka kapaciteten för att brygga mer, sälja ölen även utanför sin egen lokal och göra platsen till en större kulturscen. Poängen för dem är inte att tjäna pengar på trenden för mikrobryggerier, utan just att det ger en möjlighet att erbjuda arbete för några som avtjänat sitt straff på det fängelse som ligger mindre än en mil bort.”

Det länkas också i slutet av texten till en kort video med en av initiativtagarna, Amy Taylor:
https://drive.google.com/file/d/1zI1KhN5BaM0DD_7dhp39m0wAoaRp4E7T/view?usp=sharing


Att lyssna till: Firman och jag, #5 Frasses fulflyttar

Kan ett företag vara ett konstverk? Lyssna till Fredrik Bergmans (tidigare drivande bakom Macken i Växjö) samtalsintervju med Frasses fulflyttar!

“Ett gäng flyttgubbar i Malmö ledsnade på stadens tråkiga och giriga flyttfirmor. För att uthärda gjorde de på skämt en egen blogg som de kallade för “Frasses fulflyttar”. Den blev alltmer populär. Människor frågade om inte Frasses fulflyttar kunde finnas på riktigt. Gänget började först hyra bilar. Idag har de egna flyttbussar Malmö och Göteborg. På somrarna håller Frasses fulflyttar egen rockfestival på Österlen. De har också öppnat ett ölbryggeri och är på gång med hushållsnära tjänster. Det här är historien om Frasses fulflyttar.”

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.