v 20 Intryck kursträffen + lyssning: Prototyper i kommunens förnyelse

I temat v. 47 stod arbetet med prototyper i fokus – den här veckans inspirationslyssning knyter an till det! Hur kan en kommun arbeta med snabba prototyper i sitt förnyelsearbete?

Vi lyssnar på ett samtal om det interna team som sedan några år finns i Malmö stad med fokus på digital förnyelse: Malmö Civic Lab. Hör om deras arbetssätt – som i praktiken har kommit att handla om mer än bara digitala lösningar. Hur kan en cykel göra att det går snabbare för hemlösa att få möjlighet till bostad?

+ I början av förra veckan höll vi kursträff på plats i Malmö med tur över till Köpenhamn. Några bilder och intryck från dagarna kan du ta del av nedan!

+ 16 maj är det tid för inlämning av uppgiften Mitt sammanhang – nästa steg.
Vi följer upp med kommentarar till varandra.

Intryck från kursträffen 9-10 maj

Förutom chansen att höra om var och ens projektutveckling mötte vi en rad spännande verksamheter under de två dagarna, måndagen i Malmö och tisdagen i Köpenhamn!

Boken om Absalon. I Köpenhamn fick vi guidning och lunch hos Folkehuset Absalon – en tidigare kyrka som har byggts om till social mötesplats och som myllrade av människor när vi var där.

Vi fick också med oss en bok hem om Absalons tillkomst och utveckling sedan de slog upp portarna 2015. Jag har scannat ett utdrag ur boken, s 132-145, där det berättas om deras organisationsstruktur och deras tänk kring finansiering. Kan vara intressant även för er som inte var med på plats!


Inspiration – lyssna: Hur gick det med Malmös startup-tänk? (37 min)

Från podcasten Digitalsamtal, februari 2021. Gäster i samtalet är Malmö stads digitaliseringschef Maria Stellinger Ernblad och Måns Adler, som leder Malmö Civic Lab.

“I februari 2019 handlade avsnitt 169 av Digitalsamtal om hur startup-tänk skulle ge skjuts åt Malmös digitalisering. Den här veckan återvänder vi för att följa upp hur det gick. /…/

Ambitionen med det som då hette Malmö Tech Team är att testa ett nytt sätt att jobba med digitalisering i kommunen. Istället för långa och på förhand välplanerade projekt undersöka om det går att jobba med kortare iterationer och den vägen komma till snabbare resultat.

Svaret på den frågan är i Malmös fall ja.

Men det visar sig också att lösningarna som blir resultatet av arbetet inte alltid är tekniska.”

Du kan också läsa reflektioner från Malmö Civic Labs arbete här: https://medium.com/malmo-civic-lab

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.