v 22 Inspiration och kursens avslutning

Hej!

Vi närmar oss kursens slut den 3:e juni. Det finns fortsatt möjlighet att boka in tid för att bolla utvecklingen i idéer/initiativ fram till 22 juni, hör av dig i så fall!

Det finns också möjlighet att komplettera eventuella uppgifter som är kvar från året efter kursens slut (vi mailar påminnelse om det är aktuellt). Ett uppsamlingsdatum för kompletteringar är 22 augusti, men lämna gärna in innan dess.

Materialet på den här plattformen kommer att finnas kvar, att återvända till och inspireras av. Meddela oss om du vill ta bort din profil på kursplattformen, efter kursens slut. (Läs mer om hur vi hanterar dina personuppgifter som deltagare i kursen: Information angående Dataskyddsförordningen → )

Kursutvärdering

Vi vill gärna få input på hur du upplever att läsa kursen. Samtidigt är utvärderingen en möjlighet att reflektera över ditt eget lärande genom kursåret.

Svara här online: https://forms.gle/fz8PcTqEY3UQb7pF8
Svara så snart du har möjlighet.

Utvärderingen är anonym, och vi kommer att bearbeta sammanställningen av svaren tillsammans med andra kollegor på Glokala de kommande veckorna i juni.

Tack för att du är med och svarar!

Studieintyg/kursintyg

Efter kursslut sammanställer vi intyg som kommer per post, maila din aktuella adress om du har flyttat under året.

Sommarsnack – lunchträff fredag 3 juni 12:30 – 13:15

Jag bjuder in till en träff online vid lunchtid på fredag – som ett tillfälle att säga hej till varandra när kursen når sitt slut! Välkommen in på fredag 12:30 – 13:15, via Zoom: https://us02web.zoom.us/j/89117177676?pwd=VWRFaDExYVpVcWI5ZHVNamNKWGY0UT09
Föranmäl dig om du vill till August, men du är också välkommen direkt in! Samtalet är för båda kurserna Samhällsentreprenör & fördjupning.


Inspiration – aktuell rapportlansering & lyssning

Rapportlansering 31 maj: Social innovation för arbetslivsinkludering i Sveriges civilsamhälle

Tid: Tisdag 31 maj, kl 08.30-09.30 + efterföljande erfarenhetsutbyte kl 09.30-10.30
Plats: Digitalt via Zoom. Läs mer och anmäl dig →
Läs mer om: Forskningsprojektet Innovativ inkludering i ideella sektorns arbetsliv →

“Välkommen till lanseringen av forskningsrapporten ”Social innovation för arbetslivsinkludering – insatser och insikter från Sveriges civilsamhälle”. I rapporten presenteras högaktuella forskningsresultat om det svenska civilsamhällets innovativa insatser för att möjliggöra arbete och sysselsättning för personer som står långt från arbetsmarknaden. Resultaten bygger på en kartläggning av 75 exempel från idrottsföreningar, studieförbund, fackföreningar, trossamfund, arbetsintegrerande sociala företag m.fl.”


Lyssna: Får man leka med lego på arbetstid?

42 minuter, Vinnovas podd “Innovation” – ta med dig samtalet ut i lurarna på en promenad eller liknande!

I en av Vinnovas utlysningar under våren har elva projekt valts ut som ska jobba med framtidsprototyper: “I utlysningen framtidsprototyper uppmuntrar vi de sökande att använda gestaltningar – i form av objekt, miljöer, smaker, ljud och upplevelser av olika slag – för att tillsammans med invånare, områdesexperter och beslutsfattare spekulera kring möjliga framtider. Den specifika metoden vi använt oss av är spekulativ design, en av många gestaltande metoder för att göra komplexa verkligheter greppbara, koppla samman hjärna och hjärta, och inte minst leka oss fram till de allra viktigaste strategiska besluten i detta nu!” (Gestaltande designmetoder – spekulativ design and beyond! 17 maj 2022, Johanna Tysk, vinnova.se)

Vad kan det innebära att arbeta på det här sättet med gestaltningar? Lyssna till ett samtal mellan Pia McAleenan, SVID – Stiftelsen Svensk Industridesign, och Johanna Tysk, Vinnova. Malin Grahn Marksell, Helsingborgs stad medverkar också. Samtalet leds av Liselott Bergman, Vinnova.

Vidare fördjupning: Top ten toolkits for futures

Brittiska Nesta tipsar om en rad olika verktygslådor för att jobba med att undersöka framtidsscenarier.


Tips för sommaren

Hoppas vi ses framöver i spännande sammanhang, i evenemangskalendern finns några tips på evenemang!

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.