Intryck från kursträffen 21-22 oktober i Malmö

Några intryck från träffen i Malmö, tack till er som var med på plats!

På fredagen möttes vi upp innan lunch och deltog sedan i halvdagen “Stad & land – hand i hand”, där runt 50 personer var på plats, en del tjänstepersoner från skånska kommuner, en del från universitet/högskola, en del samhällsentreprenörer / lokalt engagerade personer. Programmet kretsade kring exempel på medborgares involvering i lokal utveckling: Var och en fick välja bland fyra seminariepass som hade lite olika inriktning, men alla passen utgick ifrån konkreta exempel från stad och land i Skåne (teman: medborgarbudget, lokal valuta, lokalekonomisk analys, social mobilisering).

Se bilder från sociala medier-inlägg nedan!

Projektet Malmö Tillsammans delar med sig av några bilder från fredagens “Stad & land – hand i hand”:

Även från Föreningscenter Nobel 21:

På lördagen ledde Tanu Mehta en workshop under förmiddagen, i Glokalas lokaler “Tryckeriet”. Läs mer om workshopen i programmet för träffen. Fokuset låg på utvecklingen av var och ens idé/initiativ. Några bilder:

Efter falafellunch besökte vi hastigt urbankonst-galleriet “Hangaren” och gick sedan på besök hos Jean-Charles Cari som är tidigare deltagare och initiativtagare till Ljudgården, en plats med studios och community för musikskapare.

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.