v 4 Inspiration: Recept på ett gott arbetsliv?

Aktuellt:

  • Det finns tid den här veckan för Årskompassen, där du guidas i en tillbakablick på 2022 och planering för 2023. Läs mer i temat v. 2! Inlämning av reflektion till 30 januari.
  • Tips: Webinar 30 januari – “Kickstarta 2023 med nya vanor”
    Psykologifabriken bjuder in till webinar med inspiration för att arbeta in nya vanor i praktiken, med träningstips från gratiskursen Kickstarta 2023 med nya vanor på deras plattform Habitud.

Recept på ett gott arbetsliv?

I veckans tema lyssnar vi till ett samtal med Bodil Jönsson, professor i fysik och författare:

Hur förhåller vi oss egentligen till tiden och till vårt arbete? Hur medvetna är våra val kring hur vi fördelar vår tid, vad är inlärda normer och kan vi våga utmana oss i tanken? En som verkligen utmanat vårt tänkande kring tid och arbete och som förmodligen tänkt mer på det än de flesta av oss andra är dagens gäst, Bodil Jönsson. ‘Det har smugit sig in i huvudet på folk att arbete är allt’ säger hon och hur det är med det är en av sakerna som det kommer pratas om i dagens program.”

I podden En smart framtid från Europeiska Socialfonden djupdyker programledaren Anna Olin Kardell med gäster i frågor som på olika sätt rör utmaningar i samhället, till exempel kopplat till arbetsliv och integration. I detta avsnitt samtalar hon med Bodil Jönsson som är professor i fysik och författare som skrivit uppmärksammade böcker om tid, att bli gammal och arbetsliv. Hon har även haft flera uppskattade sommar- och vinterprat i P1. Här får du ta del av Bodil Jönssons recept på ett gott arbetsliv.

Lyssna: Bodil Jönssons recept på ett gott arbetsliv (Soundcloud)

https://soundcloud.com/ensmartframtid/17-bodil-jonssons-recept-pa-ett-gott-arbetsliv

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.