v 5 Inspiration: Att brinna utan att brinna ut?

Tid för inlämning 30 januari: Reflektion om Årskompassen.


Lyssning och reflektion i veckans tema: Vilka strategier har vi för att ta vara på kraften i vårt engagemang, utan att det blir för mycket eller för många saker som ska hinnas med? Hur nära solen kan vi flyga? Ett poddsamtal på temat “hur vi kan brinna utan att brinna ut” lyfter fram olika perspektiv:

“Så vems ansvar är det egentligen att vi blir hållbara i vårt engagemang? Hur kan vi ta hand om oss för att orka hålla lågan levande under lång tid? Är det okej att ta paus från det vi brinner för? Kanske helt lägga ner? Och hur kan vi stötta varandra så att vi inte brinner ut? Det är några av de funderingar vi resonerar kring i dagens avsnitt.”
Poddavsnitt 105. Hur kan vi brinna utan att brinna ut? Poddklanen reflekterar, #10 (podden Drömmen om Målajord)

Samtalar gör Maria Estling Vannestål, Lisa Moraeus och Sara Norrby Wallin – i podden “Drömmen om Målajord – en podcast om att följa sin inre kompass”. Efter en introduktion de första minuterna kommer samtalet igång. Ta gärna med dig samtalet i lurarna ut på en promenad!

Lisa Moraeus som är med i samtalet har tidigare gett ut boken “Brinna! Att göra skillnad som ledare i en ideell organisation”.

Reflektion efter lyssning: Vilka tankar väcker samtalet hos dig? Känner du igen dig i erfarenheter eller förhållningssätt som de tar upp? Har du andra sätt att hantera balans i ditt engagemang? Dela gärna med dig i kursforumet →

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.