v 20 Intryck från kursträff + inspiration

Hej, i början av förra veckan höll vi kursträff på plats i Malmö med tur till Önneköp och Röstånga en bit upp i Skåne! Några bilder och intryck från dagarna kan du ta del av nedan.

Jag lyfter också fram två exempel på crowdfunding-kampanjer som inspiration den här veckan.

Kursutvärdering: Det har också blivit tid att utvärdera kursåret när vi närmar oss kursens slut 2 juni. Vi vill gärna få input på hur du upplever att läsa kursen, samtidigt är utvärderingen en möjlighet att reflektera över ditt eget lärande under året.
Svara senast 2 juni via: https://forms.gle/k4jCJEmAocRswCqQ8
Utvärderingen är anonym, och vi kommer att bearbeta sammanställningen av svaren tillsammans med andra kollegor på Glokala. Tack för att du är med och svarar!

Tid för inlämning: Mitt sammanhang – nästa steg

15 maj är det tid för inlämning av uppgiften Mitt sammanhang – nästa steg.
Vi följer upp med kommentarer till varandra.


Intryck från kursträffen 8-9 maj

Förutom chansen att höra om var och ens projektutveckling fick vi lära oss mer om de lokala initiativen i Önneköp och Röstånga på måndagen! Verksamheterna finns beskrivna i programmet inför dagarna.

På tisdagen besökte vi den nyöppnade platsen “Tomorrow will be here – Anon” som finns i en lokal centralt på Djäknegatan i Malmö, och fick höra mer tankarna bakom från initiativtagaren Jenny Grettve. Ett syfte är att skapa möten, samtal och stödja initiativ med fokus på att omforma vår ekonomi, hållbarhet och framtid. I deras kalender finns rubriker för kommande händelser: https://tomorrowanon.persona.co/Calendar
Under vårt besök pågick också ett möte/workshop för ett initiativ som riktar sig till företag i Malmö, med uppmaningen att investera 1,5% (spegling av Parisavtalets målsättning om 1,5 grader) av sin vinst i lokala och globala omställningsverksamheter. Mer här: https://tomorrowanon.persona.co/1-5-EMERGENCY-PLEDGE


Inspiration: Aktuella exempel på crowdfunding-kampanjer

#1 ex-GKN FOR FUTURE (Florens)

Nyligen avslutad kampanj som nådde 231% (!) av sitt mål. Det här ett storskaligt initiativ där arbetare i en fabrik i Florens som tidigare tillverkade bildelar vill förnya industriproduktionen med bland annat hållbart tillverkade solceller, elbatterier och lådcyklar. För två år sedan stod de inför uppsägning, men arbetarna valde att ockupera fabriken och har sedan dess byggt momentum och samhällsstöd för en “re-industrialisering” underifrån. Läs mer om deras kampanj i engelsk översättning (pdf).

# 2 Breaking Social

Liksom i samband med lanseringen av en rad tidigare dokumentärfilmer har Malmöbaserade Fredrik Gertten med team drivit en Kickstarter-kampanj för att skapa community och spridning för den nya filmen “Breaking Social”.

Filmens trailer för den som är nyfiken:

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.