Samhällsentreprenör fördjupning 2023-2024

Kursbeskrivning

Samhällsentreprenör fördjupning (distans)

Samhällsentreprenör fördjupning är en distanskurs för dig som vill utveckla projekt och verksamheter för samhällsförändring, och som har med dig förkunskaper eller tidigare erfarenheter.

Visionen och syftet med kursen

Kursen ska fungera som en plattform för utveckling av idéer och initiativ, där du med fördel har ett eget projekt, en idé eller en verksamhet som du vill arbeta fokuserat med under året. I distanskursen Samhällsentreprenör (”första” året – ges parallellt på Glokala folkhögskolan) utforskas begrepp, perspektiv, praktiska kompetenser och olika exempel på samhällsentreprenörskap. I fördjupningskursen är tanken att kunna utforska frågor och områden som är aktuella och angelägna för dig.

Samhällsentreprenörskap och social innovation diskuteras återkommande i samhällsdebatten, och politiken för att stödja området utvecklas. I kursen följer vi den aktuella debatten och relaterar den till våra egna erfarenheter. Vi undersöker också hur olika typer av initiativ kan bidra i omställningen till ett mer hållbart och blomstrande samhälle, inom ramen för planetens begränsade resurser.

Kursen bygger på ett aktivt deltagande i planeringen av innehåll och form, för att anpassas efter dina och gruppens behov. Du kan med fördel kombinera kursen med andra studier, jobb eller engagemang.

Kursens övergripande mål

Kursens övergripande mål är att deltagaren efter kursen har fördjupat sin handlingskompetens inom samhällsentreprenörskap, och har utvecklat sin förmåga att reflektera i rollen som samhällsentreprenör. Det handlar sammantaget om att kunna se möjligheter och ha förmågan att bryta ner förverkligandet av initiativ i genomförbara steg, för att skapa förändring.

Kurslängd: 1 år, halvtidsstudier, distans/internet.
Terminstider 2023-2024: Hösttermin, 2023-08-28 – 2023-12-29. Vårtermin, 2024-01-02 – 2024-05-31.

Läs hela kursbeskrivningen:

Praktisk info inför kursstarten – till dig som kursdeltagare →

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.