v 40: Från idé till uppstart

Video – perspektiv och kommentarer till temat

Se inledande reflektioner från August:

*Observera – videon är från förra året. Podden August refererar till från första kursveckan lyssnade vi inte på i år.

Erfarenhetsutbyte: Vilka är dina erfarenheter av att gå från idé till uppstart av initiativ?

Hur kan processen se ut? Vad har varit framgångsrikt och vad har varit utmaningar i dina erfarenheter?
Tråd för tankar och kommentarer i forumet →

Att lyssna till: Firman och jag, #5 Frasses fulflyttar

Kan ett företag vara ett konstverk? Lyssna till journalisten Fredrik Bergmans (tidigare drivande bakom Macken i Växjö) samtalsintervju med Frasses fulflyttar. I det här poddavsnittet får vi ett exempel på hur ett initiativ kan växa från idé till rullande verksamhet. Samtidigt är sättet de organiserar sig på intressant, de kombinerar formen ideell förening och aktiebolag på ett sätt som gör att vi kan kalla det en hybridorganisation.

“Ett gäng flyttgubbar i Malmö ledsnade på stadens tråkiga och giriga flyttfirmor. För att uthärda gjorde de på skämt en egen blogg som de kallade för “Frasses fulflyttar”. Den blev alltmer populär. Människor frågade om inte Frasses fulflyttar kunde finnas på riktigt. Gänget började först hyra bilar. Idag har de egna flyttbussar Malmö och Göteborg. På somrarna håller Frasses fulflyttar egen rockfestival på Österlen. De har också öppnat ett ölbryggeri och är på gång med hushållsnära tjänster. Det här är historien om Frasses fulflyttar.”

–> Nytt: Tipstråd om ditten och datten har startats i forumet för att samla de tips som kommit in. Har du fler tips kring ditten eller datten? Lägg gärna in i tråden, så kan dina kurskamrater ta del av dessa!

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.