v 46 Från projekt till fortsatt verksamhet

Hur en kan gå från projekt till fortsatt verksamhet? Lyssna till ett inspelat samtal som vi höll i kursen för ett år sedan med Sara Stiber från Växtvärket, som de senaste åren har utvecklat en spännande verksamhet i Malmö! Dels arbetar de med projektfinansiering, dels med andra uppdrag.

Ingången till samtalet var temat ”Från projekt till fortsatt verksamhet” men vi kom också in på frågor om Saras roll som verksamhetsledare, och hur de organiserar sig i Växtvärket.

(ps. Ursäkta till er i kursen som redan har tagit del av samtalet tidigare!)

Se/lyssna på samtalet via forumet:

Växtvärket beskriver sig så här:
LEK PÅ ALLVAR. FÖR EN HÅLLBAR FRAMTID.
Vi är ett kollektiv av pedagoger, landskaparkitekter och designers, i form en ideell förening. Vi brinner och verkar för att skapa bättre uppväxtvillkor för barn i städer. Hållbar stadsutveckling, social odling, bygglek och platsutveckling är det vi kan. Tillsammans med barn och unga skapar och aktiverar vi gröna lärmiljöer och lekfulla mötesplatser i staden.”


Tips – evenemang närmaste tiden

Några exempel på spännande sammanhang:

15 nov kl. 9:00-11:00, Göteborg + online: Stora Sociala Företagsdagens 10-årsfest
Läs mer och anmälan: https://coompanion.se/alla-event/stora-sociala-foretagsdagens-10-arsfest/
“Vi har plockat godbitar från tidigare år och satt ihop det med några nya, roliga programpunkter. Följ med i direktsändningen eller mingla med oss i Göteborgs entreprenörskvarter!”

v. 47, olika platser / online: Kooperativa veckan 2023
Läs mer och se evenemang: https://coompanion.se/coompanion/kooperativa-veckan-2023/
Vi vill öka medvetenheten i landet om att det går att driva företag på ett hållbart och demokratiskt sätt. I ett kooperativ har alla lika stor möjlighet att vara med och påverka. Dessutom bidrar kooperativ ofta till att lösa olika samhällsutmaningar.
Under Kooperativa veckan #47 vill vi på Coompanion sprida kunskap om kooperation och uppmärksamma alla de fantastiska kooperativa företag som finns runt om i landet. Tillsammans med dem arrangerar vi ett stort antal aktiviteter i hela Sverige – och ni är välkomna! Många aktiviteter är digitala, så det går att vara med var ni än befinner er!

23-25 nov, Helsingborg: Mänskliga Rättighetsdagarna
https://www.mrdagarna.se/

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.