v 48 Inspiration: Gåvoekonomi

Lyssna på ett kort intro till veckans tema:

Vi bygger vidare på förra veckans workshop om personlig resiliens, olika former av kapital och det lite större temat om ekonomi genom en essä om gåvoekonomi. Essän går att läsa eller lyssna på, inläst av författaren. Den är på engelska men finns sammanfattad på svenska längst ner på sidan.

⬅️ Gåvor från ett träd i Malmö

As Robin Wall Kimmerer harvests serviceberries alongside the birds, she considers the ethic of reciprocity that lies at the heart of the gift economy. How, she asks, can we learn from Indigenous wisdom and ecological systems to reimagine currencies of exchange?

Valfri läsning/lyssning: The Serviceberry – An Economy of Abundance. Essä av Robin Wall Kimmerer, professor i botanik, ledare för Center for Native peoples and Ecology och författare (aktuell med boken Braiding Sweetgrass. Indigenous Wisdom, Scientific Knowledge and the Teachings of Plants). Klicka på bilden nedan för att komma till essän. Längst upp till vänster finns en liten playknapp om du hellre vill lyssna, eller så söker du på titeln i din podd-app.

Sammanfattad version av essän på svenska:

Valfritt: Dela med dig av dina reaktioner på essän i kursforumet, gärna med penna och papper och fotat – men vilken form som helst går bra. Länk till forumtråd: https://samhallsentreprenor.glokala.net/fordjupning/grupper/kursforum-2023-2024/forum/topic/gavoekonomi-dela-era-reaktioner/

Dessutom: Inbjudan från kurskamrater till extra träff på zoom:

“Hej,
Flera av oss i Samhällsentreprenörskap Grund och Fördjupning upplever att det är mycket givande med att träffa och diskutera med andra deltagare och har bokat in en Zoom träff där vi fritt kan dela idéer, tankar, farhågor, funderingar mm.

Datum och tid till en (första) träff: torsdag 30 november kl. 9.00-9.40 Zoomlänk: https://us05web.zoom.us/j/82572406467?pwd=jtVXqXKcMneCx0S02JVohcsI5ekf6g.1
Det är 40 minuter eftersom det är maxlängd i gratis versionen av Zoom. Men skulle vi vilja ha längre så kan någon skapa en ny länk direkt så kan man logga in på den nya länken igen.

Det behövs ingen föranmälan, bara att komma genom länken.

Ni är alla varmt välkomna!
Varma hälsningar,
Varja, Kristina, Kristoffer och Loes”

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.