v 20 Rebellmammorna

Den här veckan inspireras vi av rörelsen Rebellmammorna! Läs mer nedan och lyssna via forumet.

Kursutvärdering: Det har också blivit tid att utvärdera kursåret när vi närmar oss kursens slut 31 maj. Vi vill gärna få input på hur du upplever att läsa kursen, samtidigt är utvärderingen en möjlighet att reflektera över ditt eget lärande under året.
Svara senast 7 juni via: https://forms.gle/LQXPvfZ7FuF7Zgom6
Utvärderingen är anonym, och vi kommer att bearbeta sammanställningen av svaren tillsammans med andra kollegor på Glokala. Tack för att du är med och svarar!

Tid för inlämning: Mitt sammanhang – nästa steg

13 maj är det tid för inlämning av uppgiften Mitt sammanhang – nästa steg.
Vi följer upp med kommentarer till varandra.


Inspelad föreläsning: Sara Nilsson Lööv – Rebellmammorna

För er som inte lyssnade live – och för er som vill lyssna igen – finns en inspelad föreläsning med Sara Nilsson Lööv i kursforumet. Sara är psykologen som blev klimatpsykolog och klimataktivist på heltid, efter att hennes son lärt sig om klimathotet och frågat henne om framtiden. Hon kunde inget annat än svara att hon inte visste hur framtiden skulle bli – men hon lovade honom där och då att hon skulle göra allt hon kunde. Och det löftet höll hon fast vid – och startade upp Rebellmammorna. Lyssna på Sara här: https://samhallsentreprenor.glokala.net/fordjupning/grupper/kursforum-2023-2024/forum/topic/inspelning-sara-nilsson-loov-rebellmammorna/

Rebellmammorna om sig själva:
“Rebellmammorna inom XR organiserar mammor, andra föräldrar och allierade. Tillsammans visar vi att det finns en vuxenvärld som inte kommer ge upp kampen för ett hållbart samhälle, idag och för kommande generationer. Vi vill kunna se våra barn i ögonen och säga att vi gör allt vi kan för att bekämpa klimatkrisen.” Läs mer här.

Frågor för egen reflektion:
– Hur vill du låta dig och ditt initiativ dra lärdom och inspireras av Sara Nilsson Löövs berättelse?
– Vilka hållbarhetsprinciper finns inom ditt initiativ?

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.