v 40 Tid för uppgiften Mitt sammanhang

Hej!

Den här veckan finns det tid för uppgiften Mitt sammanhang.

Vi har också planerat för gemensamt samtal online, de som har möjlighet att vara med:

Samtal online (frivilligt) torsdag 3 oktober kl 12.15 – 13.15

Projekt-/idéutveckling, feedback till varandra

Zoom: https://us02web.zoom.us/j/87309992019?pwd=SVRYbG14ZkpGbWRCRGhhcG5IN21wQT09

Välkommen online!


Välkommen Eleonor! Ny pedagog i kursen

Vi gör nu ett skifte i vilka som är pedagoger i kursen, välkommen Eleonor som kliver in istället för Ana! Ni som är med i samtal på torsdag får tillfälle att möta Eleonor online, på sidan Lärare presenterar hon sig också så här: “Tidigare har jag arbetat som projektledare inom civilsamhället med fokus på inkludering, jämställdhet och folkbildning. Jag har ett stort intresse för allt som rör ekologisk och social hållbarhet.”

På Glokala jobbar Eleonor även med ett ESF-projekt som just nu startar, “Gemensamt i rätt riktning”. Det får vi höra mer om under kursens gång.


Omvärld och inspiration

#1 Artikel: Nu öppnar Black Archives i Malmö – så ser planen för hösten ut

Vår tidigare Glokala-kollega Jonelle intervjuas i Sydsvenskan om Black Archives Sweden som precis har öppnat i egen lokal! Läs artikeln som pdf via kursforumet.

“– Det här med lokalen hände så plötsligt, så vi har inte hunnit lösa finansiering än för allt det vi ska göra här. I väntan på att vi får besked om verksamhetsstöd har vi nu sjösatt en crowdfundingkampanj, säger Jonelle Twum som grundade Black Archives Sweden för tre år sedan.”

Läs mer om crowdfunding-kampanjen här: https://www.gofundme.com/f/black-archives-sweden-builds-a-home

Du kan också höra ett kort inslag i radion, där det är en av de andra drivande som intervjuas:


#2 Artikel: Neddragningarna inom civilsamhället fortsätter

Den senaste tiden har en del av er kanske följt regeringens budgetbesked inför 2025. Patrik Schröder som är sakkunnig på arbetsgivarorganisationen Fremia kommenterar vad statsbudgeten innebär för civilsamhället: https://www.fremia.se/nyheter/2024/neddragningarna-inom-civilsamhallet-fortsatter/

Regeringen gör gärna en poäng av att det på totalen inte sker några neddragningar på civilsamhällesanslagen. När Fremia översiktligt går igenom statsbudgetens anslag till civilsamhället ser det ut att stämma, men det är först när regleringsbreven kommer som bilden klarnar helt. Totalen är en sak, men det sker förändringar i vilka anslag som ökar, minskar eller helt tas bort.

Fremia samlar arbetsgivare inom kooperation, civilsamhälle och välfärd.

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.