Uppgift: Mitt sammanhang

I denna uppgift väljer du ett av två spår – ett för dig som redan jobbar med en idé/verksamhet, det andra är för dig som ännu inte har en tydlig idé om vad du skulle vilja utveckla. Syftet med båda spåren i uppgiften är att skapa en medvetenhet kring motivationen bakom det vi gör och att staka ut riktningen framåt.

Båda spåren har två delar, en första del där du ska funderar på VARFÖR du engagerar dig och en andra del där du lägger upp en plan för VAD du planerar att göra under hösten. 

Spår 1: För dig som redan jobbar med en idé/projekt/verksamhet.

Uppgiften är utformad som personlig “uppdatering” och intern planering, det du beskriver behöver alltså inte vara något som du vill kommunicera utåtriktat/offentligt om ditt projekt. Skriv, rita, skissa utifrån följande frågor:

Del 1:
– Vad är det som motiverar mig till att arbeta med projektet/verksamheten/idén? Vad var det som drev mig till att börja, och vad får mig att fortsätta?
– Vilken intention, och vilka förhoppningar har jag med projektet/verksamheten/idén?
– Vad ger mig energi till arbetet och vilka delar känns mest meningsfulla för mig personligen?

Del 2:
Gör en övergripande plan eller tidsaxel för de kommande månaderna (t.ex. fram till januari). Notera några saker/händelser som du vill få gjort inom ditt projekt under denna tid (t.ex. möten, avtal, konkreta mål uppnådda etc.). Skriv några kommentarer om hur du vill genomföra detta. Hur kommer arbetet se ut i din vardag?


Spår 2: För dig som ännu inte har en tydlig idé eller projekt. Skriv, rita, skissa utifrån följande frågor:

Del 1:
– Fundera över vad det är som driver dig i stort? Vad i livet får du energi av? Vad tycker du är meningsfullt att ägna din tid åt?
– Vad ser du i samhället som du tycker är utmaningar, och som du skulle vilja påverka med ditt arbete och engagemang?
– Får du några idéer kring inriktning att arbeta inom, eller initiativ du skulle vilja ta utifrån dina svar på de inledande frågorna?
– Finns det personer/ verksamheter som redan sysslar med dessa eller närliggande frågor, som det skulle kunna vara intressant att ha kontakt med? Skriv ner i så fall!

Del 2:
Gör en plan eller tidsaxel för de kommande månaderna (t.ex. fram till januari). Notera några saker/händelser som du vill göra för att undersöka de idéer du fått. Det skulle kunna handla om att skaffa kunskap om en samhällsutmaning och skissa på lösningar. Det skulle kunna vara att göra studiebesök hos några verksamheter du är nyfiken på. Du skulle kunna ta kontakt med någon som driver en fråga du brinner för, inom ramen för praktikmomentet. Det skulle kunna vara att boka in tid med en vän och brainstorma vidare kring frågorna i del 1. Eller något annat som tar dig närmare det du vill göra!


Omfattning: Välj själv hur långt du vill skriva (rek. 1-2 A4) men var noga med att ge dig tillräckligt med tid för att verkligen tänka efter och ställa frågor till dig själv. Rita eller skissa gärna om det underlättar (bilder kan bifogas).
Du kan också presentera ditt arbete i ljud eller video, och berätta om dina tankegångar och planer.

Inlämning: 9 oktober i kursforumet https://samhallsentreprenor.glokala.net/fordjupning/grupper/kursforum-2023-2024/forum/topic/uppgift-mitt-sammanhang-4/

Feedback: Efter inlämningsdatumet presenteras en form för feedback till varandra. Ni kommer även att få feedback från August eller Lone.

Har du frågor eller funderingar? Tveka inte att ta kontakt!

Svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.